Επίσημο: στις αρχές του 2019 η νέα Toyota Supra

H φιλολογία για την ολοκαίνουγια Toyota Supra καλά κρατεί, καθώς ακόμα δεν έχουμε δει ούτε φωτογραφία από την τελική μορφή της, ενώ και τα στοιχεία των τεχνικών χαρακτηριστικών περισσότερο σε συνάρτηση με την όμορη νέα BMW Z4 προκύπτουν. Πλέον έχουμε την πρώτη επίσημη ανακοίνωση, αυτή που αφορά στο λανσάρισμα της 5ης γενιάς του εμβληματικού μοντέλου της Toyota.

Δείτε ακόμα: Η νέα Toyota Supra θα είναι… γερμανόφωνη

Ο επικεφαλής μηχανολογικής εξέλιξης του project (και ιθύνων νους πίσω από το GT86), Tetsuya Tada, αποκάλυψε πως τα αποκαλυπτήρια θα γίνουν στις αρχές του επόμενου έτους. Φυσικά οι λεπτομέρειες ήταν μηδαμινές, αποφεύγοντας ακριβείς ημερομηνίες όμως το πλέον πιθανό σενάριο θέλει την νέα Supra να λανσάρεται στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, με τις πωλήσεις να ξεκινούν στο πρώτο δίμηνο του 2019.

Στα τεχνικά χαρακτηριστικά οι Ιάπωνες είναι «σφίγγες». Γνωρίζουμε ότι η Supra MKV αποτελεί προϊόν συνεργασίας με την BMW, μοιραζόμενη το πάτωμα και την πλειονότητα των μηχανικών μερών με την νέα Ζ4. Το μόνο σίγουρο είναι πως η Supra θα είναι αποκλειστικά κουπέ και η Ζ4 αποκλειστικά κάμπριο, όπως και ότι το ιαπωνικό μοντέλο θα εξοπλίζεται με έναν διπλά υπερτροφοδοτούμενο 3.0λιτρο εν σειρά εξακύλινδρο. Υπάρχει η φήμη πως θα η βασική έκδοση θα εφοδιάζεται με έναν 2.0λιτρο τετρακύλινδρο τούρμπο, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί κάτι. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν πως η ιπποδύναμη της νέας Supra θα κυμαίνεται στα 330-350 άλογα, ενώ η «γρήγορη» GRMN θα βρίσκεται κοντά στα 400 (385 ίππους διαρρέουν κάποια ιαπωνικά μέσα).

Διαβάστε επίσης: BMW Z4: Πρώτες επίσημες εικόνες και πληροφορίες (+video)

Εμφανισιακά, το πλησιέστερο που έχουμε δει στην έκδοση παραγωγής είναι το GR Supra Racing Concept, το αγωνιστικό πρωτότυπο που παρουσίασε η Toyota στα πλαίσια του 24ωρου αγώνα στο Le Mans, στον οποίο μάλιστα κυριάρχησαν τα TS050 Hybrid.

Get it on Google Play Download on the App Store