Επιδρομή κοριών σε Gigafactory της Tesla! (+video)

Προβλήματα με κοριούς δεν έχουν μόνο τα στρώματα στα κρεβάτια των στρατοπέδων και στη Γαλλία, αλλά όπως φαίνεται έχουμε να κάνουμε με ένα είδος παγκόσμιας επιδρομής. Το Gigafactory της Tesla στο Νότιο Μπάφαλο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα με τα παρασιτικά έντομα, έχοντας φτάσει ένα βήμα πριν την παύση παραγωγής και την απεργία των εργαζομένων!

Όπως αναφέρουν και απαθανατίζουν πολλοί εργάτες, οι εγκαταστάσεις του Νεοϋρκέζικου Gigafactory μαστίζονται από κοριούς. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όπως καταγγέλλουν η διοίκηση του εργοστασίου αφενός άργησε να πάρει μέτρα, αφετέρου όταν τα πήρε αρρώστησε κόσμος! Σύμφωνα με εκπροσώπους του σωματείου, υπήρξαν δεκάδες κλήσεις και email στα αρμόδια στελέχη της διοίκησης, δίχως ωστόσο να απαντηθούν. Όταν τελικά αποφάσισαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, οι εργαζόμενοι στο Gigafactory αναφέρουν πως χρησιμοποιήθηκαν άκρως τοξικά χημικά, που προκάλεσαν μέχρι εγκαύματα και αναπνευστικά προβλήματα σε μέλη του προσωπικού!

Χαρακτηριστική η μαρτυρία ενός εργάτη: «Όταν τα ρίξανε (τα χημικά) άρχισε να σχηματίζεται κάτι σαν λευκό φιλμ σε πολλές καρέκλες και μπουφάν, που βρίσκονταν κρεμασμένα στο χώρο. Δεν υπήρξε καμία ενημέρωση ή προειδοποίηση. Μπήκαν, ψέκασαν χωρίς να πουν τίποτα, και έφυγαν». Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτό, αλλά και το τί ψέκασαν. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των εργαζομένων στο τοπικό WKBW Buffalo, το φάρμακο που χρησιμοποιήθηκε είναι το Steri-Fab. Ένα δραστικό παρασιτοκτόνο, που βάσει οδηγιών της κατασκευάστριας εταιρίας πρέπει να αφήνεται τουλάχιστον 15 λεπτά στις επιφάνειες, προτού είναι ασφαλής η επαφή μαζί του. Ένα πρωτόκολλο που φαίνεται δεν τηρήθηκε στο ελάχιστο, καθώς σε πολλά μέρη ψεκάστηκε ενόσω ήταν ο κόσμος εκεί και δούλευε!

Πολλοί εργαζόμενοι στην εν λόγω μονάδα άρχισαν να εμφανίζουν ερεθισμούς στα μάτια και το δέρμα, έντονο κνησμό, τοπικές δερματικές εκδορές και προβλήματα στην αναπνοή, ενώ παράλληλα τονίζουν πως δεν επιλύθηκε ούτε η κατάσταση με τους κοριούς. «Μας φέρονται σαν να μην είμαστε άνθρωποι» ανέφερε απεγνωσμένος ένας υπάλληλος, που επίσης υποφέρει από ανάλογα προβλήματα υγείας.

https://www.youtube.com/watch?v=9bzzoOuHvI4

Get it on Google Play Download on the App Store