Ένα άλογο απέναντι στα 300 του SEAT Leon Cupra (+video)

Στις αρχές του έτους, η SEAT είχε φέρει αντιμέτωπο το Leon Cupra 300 με το ακόντιο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας Μπάρμπορα Σποτάκοβα, η οποία από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στον ακοντισμό με 72 μ. και 28 εκ.

Δείτε ακόμη: Γιατί οι κινητήρες ντίζελ είναι πιο αποδοτικοί από τους βενζίνης (+video)

Αυτή τη φορά η SEAT επαναφέρει το Leon Cupra στο προσκήνιο, καθώς φέρνει το αυτοκίνητο αντιμέτωπο με ένα άλογο πρωταθλητή, στο Royal Polo Club της Βαρκελώνης. Ο λόγος; Για να δει αν μπορεί ένα άλογο να τα βάλει με 300 άλογα… Το Calgary, όπως είναι η ονομασία του αλόγου, είναι εννιά ετών, κατάγεται από την Γερμανία, ζυγίζει 500 κιλά και έχει τελική ταχύτητα 70 χλμ./ώρα.

Στον πρώτο αγώνα το άλογο και το αυτοκίνητο διαγωνίστηκαν στην ταχύτητα, με το συμπαθές τετράποδο να κάνει τα πρώτα 100 μέτρα σε 15 δευτερόλεπτα, ενώ το αυτοκίνητο χρειάστηκε μόλις 4 δευτερόλεπτα για την ίδια απόσταση.

Διαβάστε επίσης: Τρακαρισμένο Toyota φιγουράρει σε έκθεση αντιπροσωπείας!

Στην δεύτερη δοκιμασία, το άλογο και το αυτοκίνητο ήταν μέσα στην πίστα ιππασίας στην οποία έπρεπε να περάσουν εμπόδια. Το άλογο τα περνούσε από πάνω, ενώ το SEAT Leon Cupra από δίπλα. Και πάλι το ισπανικό μοντέλο κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο νικώντας το άλογο. Δείτε πιο κάτω στο video που ακολουθεί, την ενδιαφέρουσα μονομαχία.

Get it on Google Play Download on the App Store