Εν αναμονή της πρώτης ηλεκτρικής Lamborghini

Η Lamborghini προετοιμάζεται με τη σειρά της ένα ηλεκτρικό μέλλον και δημοσιεύει άλλη μια εικόνα του πρώτου της ηλεκτρικού οχήματος, λίγο πριν το πολυαναμενόμενο  ντεμπούτο του στις 18 Αυγούστου. Το τελευταίο teaser της ιταλικής φίρμας είναι πιο αποκαλυπτικό από ποτέ, δείχνοντας ότι το πρωτότυπο θα είναι ένα crossover όπως η Urus. Αυτό μένει να αποδειχτεί και στην πράξη, αλλά δεν θα ήταν περίεργο, αν αναλογιστούμε ότι η Urus ξεπέρασε τις πωλήσεις της Aventador και της Huracan μαζί πέρυσι.

Εκτός από την ένδειξη ότι θα είναι crossover, το βίντεο δείχνει ότι το εξηλεκτρισμένο μοντέλο θα έχει διαιρούμενες μονάδες φωτισμού με λεπτούς προβολείς LED στην κορυφή. Μπορούμε επίσης να δούμε μεγάλα ελαστικά για τους τροχούς αλλά και έντονες, επιθετικές γωνίες. Γενικότερα, αντιλαμβανόμαστε πως η σχεδίασή του είναι αιχμηρή, όπως άλλωστε ισχύει για όλες τις Lamborghini.

Ενώ παραμένουν ακόμα αρκετές ερωτήσεις, η αυτοκινητοβιομηχανία αποκάλυψε εν μέρει το προφίλ νωρίτερα αυτή την εβδομάδα. Το σχέδιο, η αλήθεια είναι πως παρέπεμπε στην Estoque με ένα παρμπρίζ που ρέει σε μια μακριά κεκλιμένη οροφή.

Η Lamborghini κρατάει τις λεπτομέρειες κρυφές, αλλά προηγουμένως είπε ότι μπορούμε να περιμένουμε «κάτι νέο και πραγματικά συναρπαστικό». Η εταιρεία επιβεβαίωσε επίσης ότι το πρωτότυπο είναι μια προεπισκόπηση του πολυαναμενόμενου τέταρτου μοντέλου της, το οποίο θα τεθεί σε παραγωγή πριν από το τέλος της δεκαετίας. Όταν φτάσει, θα τοποθετηθεί «στην κορυφή της κατηγορίας του» και θα έχει «αξιοσημείωτες επιδόσεις». Άγνωστες παραμένουν τέλος και οι τεχνολογικές περγαμηνές του πρωτοτύπου. Ο Stephan Winkelmann έχει ήδη επιβεβαιώσει ότι θα μοιράζεται αρκετά μέρη με άλλα οχήματα του VW Group, ακριβώς όπως συμβαίνει με την Urus, που πατά στην ίδια πλατφόρμα με τα Audi Q7, Bentley Bentayga και Porsche Cayenne.

Get it on Google Play Download on the App Store