Εκδόσεις και εξοπλισμοί του νέου Citroen C3

Προ των πυλών βρίσκεται το νέο Citroen C3, το οποίο παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες σε ολόκληρο το δίκτυο της Citroen στα Ιωάννινα, όπου το παρόν έδωσαν όλοι οι συντελεστές της Citroen. Μεταξύ αυτών, το προσωπικό από όλους τους επίσημους διανομείς και εξουσιοδοτημένους επισκευαστές της μάρκας πανελλαδικά, το προσωπικό των κεντρικών γραφείων της Citroen στην Αθήνα, καθώς και η διοίκηση του Ομίλου περιλαμβανομένων των κυρίων Πολυχρόνη, Γιάννη και Γιώργου Συγγελίδη.

Το νέο Citroen C3 υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην ελληνική αγορά, με χαρακτηριστικά που το καθιστούν μοναδικό στην κατηγορία του, μένοντας πιστό στις αξίες της Citroen για άνεση και τεχνολογία, προσιτή σε όλους. Το δημοφιλές μοντέλο αναμένεται να ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας στα μέσα Οκτωβρίου. Επίσημα τιμές δεν έχουν ανακοινωθεί ακόμα, ωστόσο αναμένονται να είναι πολύ χαμηλές για τα δεδομένα των μικρών Crossover/SUV όπου πλέον τοποθετείται το νέο Citroen C3, το οποίο δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστά.

Προς το παρόν έχουν γίνει γνωστές οι διαθέσιμες εκδόσεις και οι εξοπλισμοί του μοντέλου, μαζί με τους κινητήρες και τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Την γκάμα ανοίγει το Citroen C3 You! με 6 αερόσακους, αυτόματο φρενάρισμα, υποβοήθηση διατήρησης λωρίδας, αναγνώριση σημάτων ορίου ταχύτητας, προβολείς LED με αυτόματη λειτουργία, Head Up Display με οθόνη LCD, ράδιο και Multimedia μέσω smartphone, air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, ηλεκτρικούς καθρέπτες, αισθητήρες παρκαρίσματος πίσω και τροχούς 16 ιντσών.

Στη μεσαία έκδοση εξοπλισμού Plus προστίθενται οθόνη Αφής 10,25 ιντσών Wireless Mirror Screen, Head Up Display με οθόνη TFT, αυτόματη λειτουργία υαλοκαθαριστήρων, αυτόματη εναλλαγή μεσαίας/μεγάλης σκάλας φώτων, θερμαινόμενοι και ηλεκτρικά αναδιπλούμενοι καθρέπτες, καθίσματα Advanced Comfort, κάθισμα οδηγού ρυθμιζόμενο σε ύψος, πίσω κάθισμα αναδιπλούμενο 60/40, υφασμάτινη επένδυση στο ταμπλό, τιμόνι με τεχνητό δέρμα και χειριστήρια, μπάρες οροφής, οροφή Bi-Ton, προστατευτικές ποδιές προφυλακτήρα, διακοσμητικά Color Clips και τροχοί 17 ιντσών. Κορυφαία έκδοση είναι η Max με αυτόματο κλιματισμό, πίσω ηλεκτρικά παράθυρα, Navigation 3D, ασύρματη φόρτιση smartphone, κάμερα οπισθοπορείας, εσωτερικό καθρέπτη αυτόματης σκίασης, φιμέ τζάμια, πίσω φώτα 3D, διαφορετικές επενδύσεις, πατάκια εμπρός και πίσω και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών.

Το νέο Citroen C3 εκτός από το ότι άλλαξε τελείως σχεδιαστικά, διαθέτει συνολικά περισσότερο όγκο από το προγενέστερο C3. Συγκεκριμένα έχει μήκος 4.015 χλστ., πλάτος 1.755 χλστ., ύψος 1.567 χλστ. (1.577 χλστ. με μπάρες οροφής) και μεταξόνιο 2.540 χλστ. Μεγάλη είναι η απόσταση από το έδαφος των 197 χλστ. (135 χλστ. το προηγούμενο C3) και σε συνδυασμό με την υψηλή θέση οδήγησης και τα μεγάλα παράθυρα προσφέρει βέλτιστη ορατότητα. Επιπρόσθετα, το νέο C3 εξοπλίζεται με τα νέας γενιάς, επανασχεδιασμένα καθίσματα Advanced Comfort, ενώ μαζί με τους αυξημένους χώρους για επιβάτες και αποσκευές (328 λτ.) καλύπτει με άνεση τις μεταφορικές ανάγκες τεσσάρων επιβατών.

Αναφορικά με τους κινητήρες, αρχικά θα διατεθεί με τον αμιγώς βενζίνης και το ηλεκτρικό. Ο αποδοτικός turbo 3κύλινδρος βενζινοκινητήρας 1.2 PureTech αποδίδει 100 hp στις 5.500 σ.α.λ. και 205 Nm στις 1.750 σ.α.λ. Με το χειροκίνητο κιβώτιο των 6 ταχυτήτων εξασφαλίζει επιτάχυνση στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,6 δλ. και τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα (ηλεκτρονικά περιορισμένη), μεικτή εργοστασιακή κατανάλωση 5,6 λτ./100 χλμ. και εκπομπές CO2 126 γρ./χλμ. Το αμιγώς ηλεκτρικό Ε-C3 διαθέτει μοτέρ ισχύος 113 ίππων και 120 Nm, επιταχύνει στο 0-100 χλμ./ώρα σε 10,4 δλ. και η τελική του περιορίζεται στα 135 χλμ./ώρα. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 44,2 kWh και παρέχει αυτονομία έως 326 χλμ. σε μεικτές συνθήκες ή έως 459 χλμ. στην πόλη, με κατανάλωση 17,1 και 12,2 kWh/100 χλμ. αντίστοιχα. Από το νέο έτος θα έρθει και το υβριδικό σύνολο 48V 1.2 PureTech 100 PS ë-DCS6.

Get it on Google Play Download on the App Store