Έκανε το αεροπλάνο του… αυτοκίνητο!

Έχουμε συνηθίσει να χρησιμοποιούμε την έκφραση «το έκανε αεροπλάνο» σε περιπτώσεις οδηγών που πηγαίνουν του σκοτωμού, παραλληλίζοντας τα τετράτροχα με τις αεροπορικές μετακινήσεις. Μία εταιρία στο Ιλινόις των Η.Π.Α. αποφάσισε να κάνει το αντίθετο δρομολόγιο και να πει «το έκανε αυτοκίνητο»!

Κανείς δεν ξέρει για ποιο λόγο οι Αμερικανοί μπήκαν στην ταλαιπωρία να μετατρέψουν ένα δικινητήριο lear jet σε αυτοκίνητο, πέρα από τον προφανή: γιατί μπορούσαν. Οι δημιουργοί του, Dan Harris και Frank DeAngelo, συνέλαβαν την ιδέα πίσω στο 2006. Οι αντικειμενικές δυσκολίες και η έλλειψη χορηγιών για αυτό το άνευ προηγουμένου εγχείρημα, δεν επέτρεψαν την υλοποίηση του project νωρίτερα. Ωστόσο τώρα υποστηρίζουν πως είναι έτοιμο, πλήρως οδηγήσιμο και εντελώς νόμιμο για χρήση σε δημόσιο δρόμο.

Δείτε ακόμα: Παρανοϊκό κράμα Mercedes S-Class με φορτηγό! (+video)

Πώς οδηγείται τώρα αυτό το κατασκεύασμα; Στο ρύγχος του αεροπλάνου έχει τοποθετηθεί ένα συμβατικό σύστημα διεύθυνσης με υδραυλική κρεμαγιέρα, το οποίο δέχεται εντολές από το -εργοστασιακό- αεροπορικό τιμόνι/πηδάλιο. Αυτό του συγκυβερνήτη έχει αφαιρεθεί, κάτι που δεν ισχύει για τις αναρίθμητες οθόνες στο cockpit, με τις περισσότερες να μεταδίδουν πληροφορίες και εικόνα σχετικά με το κοντρολάρισμα του τεράστιο σκάφους. Ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά και διαστάσεις δεν ανακοινώθηκαν από την Jetsetter (όπως ονομάζεται η φίρμα), όμως δε χρειάζεται χάρακας για να αντιληφθεί κανείς πως το Limo-Jet δεν είναι και το ευκολότερο όχημα στον χειρισμό του -ειδικά σε οποιοδήποτε δρόμο, πέραν αυτοκινητοδρόμων.

Διαβάστε επίσης: Ιπτάμενο αυτοκίνητο στην τιμή κανονικού! (+video)

Τα φρένα αποτελούνται από 4 δισκόφρενα και ενεργοποιούνται κανονικά μέσω ποδοστηρίων -όπως και στα αεροπλάνα, δηλαδή- ενώ ο κινητήρας είναι ένας V8 από την Chevrolet (λογικά ο 6.2 της Corvette) αγνώστων μετατροπών και αλόγων. Οι στροβιλοκινητήρες έχουν αφαιρεθεί, όμως οι φτερωτές διατηρήθηκαν και ντύθηκαν με φώτα LED για να ταιριάζουν καλύτερα στη φωταψία του Λας Βέγκας, εκεί όπου προορίζεται να δραστηριοποιηθεί το Limo-Jet ως ενοικιαζόμενη λιμουζίνα.

Ανάλογο ύφος έχει και η καμπίνα των επιβατών, με οθόνες παντού για την προβολή ταινιών και μουσικών video clips, σαμπανιέρες, ψυγείο και όλα τα κομφόρ. Περισσότερα μπορείτε να δείτε στην επίσημη σελίδα της εταιρίας στο Facebook.

Get it on Google Play Download on the App Store