Έχει στα αλήθεια αυτό το Opel Vectra 29.898 χλμ.;

Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου κρύβει ευκαιρίες, αλλά και «παγίδες» για τους πιο αφελείς ή ανυποψίαστους. Πάντα χρειάζεται ένας λεπτομερέστατος έλεγχος στο αμάξωμα, στο εσωτερικό, στα μηχανικά του μέρη και στα έγγραφα, αν τα έχει και δεν έχουν… χαθεί ή κλαπεί.

Όσο πιο λίγα χιλιόμετρα έχει ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο, τόσο πιο εύκολα μπορεί να πουληθεί, να πιάσει περισσότερα λεφτά και να φύγει πιο γρήγορα από ένα άλλο που έχει περισσότερα. Για αυτό κάποιοι επιτήδειοι γυρίζουν τα χιλιόμετρα, έως και εκατοντάδες χιλιάδες πιο κάτω από τα πραγματικά. Κάτι που μπορεί να μην αντιληφθεί ποτέ ο αγοραστής, ή όταν το διαπιστώσει (π.χ. σε ένα service) να είναι πλέον πολύ αργά.

Όσον αφορά το εικονιζόμενο Opel Vectra του 1995, το πρώτο στοιχείο που τραβάει το ενδιαφέρον στην αγγελία (δείτε εδώ), είναι τα μόλις 29.898 χιλιόμετρα που αναφέρεται ότι έχει διανύσει. Από την στιγμή που μιλάμε για ένα αυτοκίνητο ηλικίας 26 ετών, αυτό σημαίνει ότι είτε έκανε ελάχιστα χιλιόμετρα κάθε χρόνο (π.χ. 1.150) ή ότι έμεινε για κάποιο λόγο ακινητοποιημένο. Ωστόσο, με μια πιο προσεκτική ματιά θα δείτε ότι ορισμένες λεπτομέρειες από τις φωτογραφίες, πιθανώς να δείχνουν ότι έχει πολλά περισσότερα χιλιόμετρα. Ένα βασικό σημάδι είναι η δερμάτινη επένδυση του τιμονιού, η οποία έχει γίνει λεία και γυαλιστερή. Επίσης, οι επενδύσεις των καθισμάτων δείχνουν περισσότερη χρήση, ενώ τα λογότυπα στην πόρτα του πορτμπαγκάζ εμφανίζονται φθαρμένα. Συνολικά μοιάζει να είναι καλοδιατηρημένο για τα χρόνια του, ανεξάρτητα από τα χιλιόμετρα που πραγματικά έχει.

Η τιμή που ζητάει ο πωλητής ανέρχεται στο ποσό των 4.999 ευρώ, με εξοπλισμό που περιλαμβάνει μετωπικούς αερόσακους, ηλεκτρικά παράθυρα μπροστά, ηλεκτρικούς καθρέπτες και ηλιοροφή. Την κίνησή του αναλαμβάνει το 1.8 λτ. μηχανικό σύνολο βενζίνης, ισχύος 90 ίππων και 145 Nm ροπής. Ο εν λόγω κινητήρας επιτάχυνε το μήκους 4.432 χλστ. και βάρους 1.152 κιλών αμάξωμα στο 0-100 χλμ./ώρα σε 12,5 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα έφτανε τα 183 χλμ./ώρα.

Εσείς τι λέτε; Να έχει όντως τόσα λίγα χιλιόμετρα, ή να είναι γυρισμένα;

Get it on Google Play Download on the App Store