Δύστυχο Challenger ήταν τροφή για ποντίκια επί 36ετίας

Έχουμε δει πολλές περιπτώσεις αυτοκινήτων που είχαν μείνει έρμαια χρόνου και συνθηκών, μέχρι να τα ανακαλύψει κάποιος και να τα επαναφέρει στο φως του ήλιου. Το συγκεκριμένο Dodge Challenger ωστόσο, είναι από τις πιο λυπηρές.

Το πορτοκαλί muscle car πρωτοκύλησε τους τροχούς του το 1970, καταφέρνοντας να επιβιώσει μέσα στην καρδιά της πετρελαϊκής κρίσης. Για την ακρίβεια, κατάφερε να μείνει στην κυκλοφορία για 15 χρόνια. Κάπου εκεί, όμως, τελείωσε η τύχη του. Το 1985 μπήκε σε αποθήκη και, απλούστατα, ξεχάστηκε από Θεό και ανθρώπους. Για άγνωστους λόγους, το εμβληματικό Dodge παρέμεινε έγκλειστο και ακινητοποιημένο επί 36 συναπτά χρόνια.

Η κατάσταση στην οποία έχει διατηρηθεί, οριακά δεν χαρακτηρίζεται ως «τραγική». Εξωτερικά δεν του φαίνεται, καθώς η βαφή δεν έχει ξεθωριάσει ιδιαίτερα, ούτε παρατηρούνται έντονα σημάδια σκουριάς. Μια από τα ίδια και στο εσωτερικό, όπου πέραν της σκόνης και διαφόρων ακαθαρσιών -κυρίως από ποντίκια- δεν παρατηρείται εικόνα καταστροφής. Εκεί που έχουν αφήσει ανεξίτηλα σημάδια τα τρωκτικά, είναι στο μηχανοστάσιο.

Κάτω από τις φωλιές που έχουν σχηματίσει και τα καλώδια/πλαστικά που έχουν φάει τα ποντίκια, μετά βίας διακρίνουμε έναν εξακύλινδρο κινητήρα. Δεδομένου ότι πρόκειται για μοντέλο του 1970, το μοτέρ αριθμεί 3.687 κ.εκ. και στα καλά του απέδιδε 145 ίππους στις 4.000 σ.α.λ. Εν ολίγοις, μιλάμε για τη βασική έκδοση του μοντέλου. Ένα 3τάχυτο μηχανικό κιβώτιο φρόντιζε για την τροφοδότηση των πίσω τροχών, όμως πλέον περισσότερο διακοσμητικό είναι. Ο κινητήρας, πασιφανώς, δεν παίρνει μπροστά – και ουδείς γνωρίζει πόση δουλειά χρειάζεται, προκειμένου να επανέλθει στη ζωή. Ωστόσο, το αυτοκίνητο θα μπορούσε να αποτελέσει ιδανική περίπτωση αναπαλαίωσης.

Get it on Google Play Download on the App Store