Δεν θα πιστεύεις τι μοτέρ έχει αυτό το Fiat 600 (+video)

Το Fiat 600 είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο έχει γράψει τις δικές του σελίδες στην ιστορία της αυτοκίνησης, καθώς πίσω στην δεκαετία του ’50 και του ’60 αποτελούσε τον κύριο εκφραστή στης αστικής μετακίνησης. Πλέον λίγα από αυτά, έως ελάχιστα, κυκλοφορούν και είναι πραγματικά σπάνιο να βρεις κάποιο σε εξαιρετική κατάσταση.

Δείτε ακόμη: Ποιος είναι ο καλύτερος 1.000άρης τούρμπο κινητήρας;

Παρόλα αυτά, ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένο Fiat 600 θέλησε να του δώσει μια… δεύτερη ευκαιρία στην ζωή και έτσι το ανακατασκεύασε και του έδωσε και ένα νέο μοτέρ. Και τι μοτέρ! Πλέον στις πλάτες των καθισμάτων βρίσκεται ένας Wankel, περιστροφικός κινητήρας και συγκεκριμένα ο 12A της Mazda. Όπως είναι λογικό, προκειμένου να γίνει αυτή η μετατροπή έχουν γίνει πολλές αλλαγές στο αυτοκίνητο, το οποίο απέκτησε τετρατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο VW, νέα φρένα, roll cage για να αυξηθεί η ακαμψία του, νέα ανάρτηση και διαφορικό.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του, πλέον αποδίδει 220 ίππους και σε συνδυασμό με το συνολικό βάρος των 600 κιλών, οι επιδόσεις του είναι καταιγιστικές. Νούμερα από μετρήσεις δεν υπάρχουν, αλλά σίγουρα μπορούμε να καταλάβουμε πως ένα αυτοκίνητο με αναλογία 0,35 κιλά/ίππο, σίγουρα θα πηγαίνει σφαίρα!

Διαβάστε επίσης: Οι συμμαχίες της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ποιος είναι με ποιον!

Αυτή την στιγμή το Fiat 600 βρίσκεται στο Μιζούρι και ανήκει στην εταιρεία Motoexotica. Πριν λίγα χρόνια το αυτοκίνητο είχε πουληθεί στα 32.000 ευρώ αλλά πλέον το περιμένουμε σε δημοπρασία η οποία θα διοργανωθεί από τον οίκο Barrett-Jackson, στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα 21-23 Ιουνίου.

Πηγή: carscoops

Get it on Google Play Download on the App Store