Δείχνει τα χαρτιά της η MINI με το Aceman

Το ντεμπούτο του MINI Aceman απέχει ακόμα ένα μήνα και κάτι (24 Απριλίου το προγραμματισμένο ντεμπούτο), αλλά το νέο ηλεκτρικό crossover δεν κρατήθηκε μέχρι τότε. Η πρώτη του εμφάνιση χωρίς καμουφλάζ είναι γεγονός, ευγενική «χορηγία» του κινεζικού Υπουργείου Βιομηχανίας και τεχνολογίας.

Το νέο MINI αναγκαστικά παρουσιάστηκε στην τελική του μορφή, προκειμένου να λάβει την απαραίτητη έγκριση κυκλοφορίας για την Κίνα, οπότε ζήτημα χρόνου ήταν να κυκλοφορήσουν οι φωτογραφίες (κανονικά προσβάσιμες στη δημόσια θέα). Το Aceman στην ουσία αποτελεί μικρογραφία του Countryman, με τα μεγάλα φωτιστικά σώματα να τοποθετούνται ψηλά -πάνω από τη μάσκα και τον προφυλακτήρα στον προφυλακτήρα, κάτω από τον οποίο παίρνει θέση ένας αεραγωγός σε ορθογώνιο σχήμα. Φυσικά η μάσκα είναι κλειστή, καθότι πρόκειται για ηλεκτρικό αυτοκίνητο, ενώ τα LED φανάρια αλλάζουν από έκδοση σε έκδοση. Πολύ όμορφες και οι 17άρες ζάντες-«σταυρός» (ή «Χ») με τις διπλές ακτίνες. Οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλίζονται με τροχούς που φτάνουν και τις 19 ίντσες.

Στο πίσω μέρος παραμένει η πολύ όμορφη λεπτομέρεια με τα φώτα που σχηματίζουν την βρετανική σημαία. Στοιχεία που θα υιοθετηθούν από το πρωτότυπο Aceman που παρουσιάστηκε πριν από ένα χρόνο, στο αυτοκίνητο παραγωγής. Το ίδιο ισχύει και για τις διαστάσεις του, καθότι θα είναι ένα μικρό crossover. Το μήκος του θα φτάνει τα 4.075 χλστ., το πλάτος τα 1.754 χλστ., το ύψος τα 1.495 χλστ. και το μεταξόνιο τα 2.606 χλστ.

Το νέο μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την Ε και την SE. H πρώτη θα χρησιμοποιεί έναν ηλεκτροκινητήρα μπροστά, απόδοσης 184 ίππων. Μάλιστα η μπαταρία των 40 kWh μπορεί να χαρίσει έως και 300 χιλιόμετρα αυτονομία. Εάν αναζητάτε μεγαλύτερη ισχύ, η δεύτερη έκδοση θα αποδίδει 218 ίππους και λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας των 50 kWh, θα εξασφαλίζει 100 επιπλέον χιλιόμετρα αυτονομίας φτάνοντας τα 400 χλμ.

Get it on Google Play Download on the App Store