Crossover πολυτελείας το Pininfarina Pura Vision

Η Automobili Pininfarina αποκάλυψε μια ολοκαίνουργια σχεδιαστική φιλοσοφία μέσα από το πρωτότυπο όχημά της, με το όνομα Pininfarina Pura Vision, η οποία λέγεται ότι εισάγει μια «πρωτοποριακή, νέα εποχή ηλεκτρικής πολυτέλειας». Περιγραφόμενο ως το λεγόμενο ηλεκτρικό Luxury Utility Vehicle (e-LUV), το Pura Vision θα εμπνεύσει την επόμενη γενιά αμιγώς ηλεκτρικών πολυτελών οχημάτων από της Ιταλικής φίρμας.

Η εμφάνιση του αυτοκινήτου χαρακτηρίζεται από τολμηρές αναλογίες, που συνδυάζουν τη διαχρονική ομορφιά με την εξαιρετική λεπτομέρεια με σκοπό να δημιουργήσουν μια δυναμική ταυτότητα. Το χαμηλό καπό του και τα ψηλά φτερά του να είναι εμπνευσμένα από το εμβληματικό Cisitalia του 1947, το πρώτο όχημα που μπήκε στη συλλογή του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης (MoMA) της Νέας Υόρκης. Η σιλουέτα του οχήματος είναι μυώδης και αθλητική, με κρυμμένα φανάρια, πολύ λεπτά φώτα ημέρας LED και μαύρες ματ ζάντες αλουμινίου 23 ιντσών. Αυτό που σίγουρα κεντρίζει την προσοχή και το ενδιαφέρον μας (πέρα από την απουσία πλευρικών καθρεπτών) είναι το πρωτοποριακό άνοιγμα των θυρών, χωρίς κεντρική κολόνα. Το κάτω μέρος τους ανοίγει σε αντίθετη φορά και το άνω τμήμα σηκώνεται προς τα πάνω, μαζί με τμήμα της οροφής. Μιας και μιλήσαμε για την οροφή, αξίζει να αναφέρουμε πως το σταθερό τμήμα του κέντρου της φωτίζεται με ένα δαχτυλίδι από LED. Οι εμπνευστές του το βάπτισαν Biscotto! Αυτό λοιπόν το ιδιόμορφο μπισκότο δεν τρώγεται, αλλά ενώνει το παρμπρίζ με το πορτμπαγκάζ. Βλέποντας το μάλιστα από ψηλά, νιώθεις έναν αέρα από το Battista hyper GT

Η είσοδος στο πολυτελές εσωτερικό και την ευάερη καμπίνα, διάταξης 2+2 θέσεων του Pura Vision πραγματοποιείται πολύ άνετα. Οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες του εσωτερικού, προϊδεάζουν θετικά τους επιβάτες, ενώ οι πληθωρικές διαστάσεις του αυτοκινήτου (μήκος 5.215 χιλιοστά, πλάτος 2.147 χιλιοστά και ύψος 1.641 χιλιοστά) αποτελούν εχέγγυο μεγάλης άνεσης. Η συνολική σχεδίαση παραπέμπει σε πολυτελές γιοτ, με τα καθίσματα που μοιάζουν να επιπλέουν, αλλά και την κεντρική κονσόλα που θυμίζει πανί ιστιοπλοϊκού σκάφους. Στο ταμπλό, βρίσκεται η ενσωματωμένη η κεντρική οθόνη, με όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου εντός αυτής, συμπεριλαμβανομένης και της δυνατότητας ανύψωσης, όταν τη χρειαστεί ο οδηγός. Ψηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, ο οποίος συνοδεύεται από headup display. Τα υλικά αποπνέουν φινέτσα, με δέρμα σε ανθρακί χρώμα, μέρη από ανθρακονήματα και ανοδιωμένο αλουμίνιο, που αγκαλιάζουν το ταμπλό, συνθέτοντας ένα ξεχωριστό και premium εσωτερικό.

Δυστυχώς, η Automobili Pininfarina δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες για το πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. H εταιρεία πάντως επιβεβαίωσε ότι τα οχήματα που θα έχουν ως έμπνευση το Pura Vision θα κατασκευαστούν και θα σχεδιαστούν στην Ιταλία, με τις προηγμένες τεχνολογίες από το τμήμα Ψηφιακών Καινοτομιών στη Γερμανία. Η νέα σχεδιαστική πρόταση θα κάνει το δημόσιο ντεμπούτο της στο Monterey Car Week (17-20 Αυγούστου στην Καλιφόρνια), όπου θα εμφανιστεί μαζί με το Battista Edizione Nino Farina hyper GT και ένα άλλο νέο, όχημα παραγωγής της μάρκας.

Get it on Google Play Download on the App Store