Η αγορά ενός μεταχειρισμένου αυτοκινήτου θέλει ακόμα περισσότερο και καλύτερο ψάξιμο από ενός καινούργιου, αφού ο αγοραστής θα πρέπει να εξετάσει και άλλους παράγοντες, πλην του αμαξώματος, κινητήρα, επιδόσεων, χώρων ποιότητας, εξοπλισμού κ.λπ. Οι πιο βασικοί είναι για το αν είναι τρακαρισμένο, τι βλάβες μπορεί να έχει και αν έχουν γίνει τα service του, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή.
Δείτε ακόμα: Αυτά είναι τα 20 πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα
Ακόμα και αν ένα αυτοκίνητο έχει ισχυρή παράδοση στην αξιοπιστία, αν ο κάτοχός του δεν το προσέχει στην οδήγηση και δεν το συντηρεί όπως πρέπει, τότε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βγάλει προβλήματα. Έρευνες αξιοπιστίας δείχνουν μια εικόνα σχετικά με το ποια μοντέλα είναι περισσότερο ή λιγότερο αξιόπιστα. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι αν αγοράσει κάποιος το μοντέλο που βγαίνει πρώτο στην κατάταξη, πως δεν θα του εμφανίσει βλάβες, αφού εξαρτάται από τη χρήση του προηγούμενου ιδιοκτήτη.
Δείτε ακόμα: Τα αυτοκίνητα με τους πιο ευχαριστημένους κατόχους
Η γερμανική TUV, η οποία ετησίως πραγματοποιεί εκατομμύρια ελέγχους στα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στη Γερμανία, ανακοίνωσε τη νέα λίστα με τα καλύτερα αλλά και τα χειρότερα αυτοκίνητα σε αξιοπιστία, ηλικίας 10-11 ετών. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω ποια είναι στην πράσινη περιοχή ως τα πιο αξιόπιστα και ποια στην κόκκινη λίστα, ως τα λιγότερο αξιόπιστα.
Δείτε ακόμα: 10 κόλπα στην πώληση μεταχειρισμένου αυτοκινήτου
Στα «πράσινα»
- Porsche 911
- Audi TT
- VW Golf Plus
- Mercedes SLK
- VW Eos
- Ford Fusion
- Toyota Auris
- Honda CR-V
- Mercedes A-Class
- Audi A4/A5
- VW Tiguan
- BMW X3
- Audi A3
- Toyota Corolla Verso
- BMW Σειρά 5/6
- VW Golf
- BMW X5/X6
- Volvo V70
- MINI
- VW Touran
Στα «κόκκινα»
- Dacia Logan
- Chevrolet Matiz
- VW Sharan
- Dacia Sandero
- Ford Ka
- Renault Megane
- Citroen Berlingo
- Mazda5
- Citroen C4
- Peugeot 207
- Renault Kangoo
- Fiat Panda
- Nissan Qashqai
- Kia Picanto
- Hyundai Tucson
- Kia Ceed
- Renault Scenic
- Renault Clio
- Renault Twingo