Αξιόπιστο αυτοκίνητο του 2010 με 10.979 χιλιόμετρα

Ο βασικός λόγος που επιλέγει κανείς ένα μεταχειρισμένο αυτοκίνητο έναντι κάποιου καινούργιου, είναι η χαμηλότερη τιμή. Σίγουρα υπάρχουν πολύ καλά αμάξια από δεύτερο χέρι, όμως σε κάθε περίπτωση απαιτούνται οι βασικοί τουλάχιστον έλεγχοι. Επίσης, κάποια αυτοκίνητα έχουν ισχυρή και μακρόχρονη παράδοση στο βαρυσήμαντο τομέα της αξιοπιστίας, χαρακτηριστικό που ορισμένοι αγοραστές το λαμβάνουν σοβαρά υπόψη.

Ένα μοντέλο που έχει αποδείξει και έμπρακτα την αξιοπιστία του, είναι το τελευταίο, τρίτης γενιάς Toyota Avensis. Σε ελέγχους του γερμανικού οργανισμού TÜV, το μεσαίο ιαπωνικό μοντέλο παρουσίασε το μικρότερο ποσοστό προβλημάτων στην κατηγορία των οχημάτων ηλικίας 10-11 ετών. Όσο για το εικονιζόμενο μεταχειρισμένο, έχει ένα ακόμα βασικό πλεονέκτημα. Παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην κυκλοφορία από το 2010, το οδόμετρό του έχει γράψει μόλις 10.979 χιλιόμετρα και όπως μπορούμε να δούμε βρίσκεται σε άριστη κατάσταση εξωτερικά και στο εσωτερικό. Επιπλέον φέρει body kit της Toyota με ποδιές στους προφυλακτήρες και στα μαρσπιέ, αεροτομή στο πίσω καπό και σπορ μάσκα.

Εφοδιάζεται με τον 1.800άρη κινητήρα Valvematic ισχύος 147 ίππων στις 6.400 σ.α.λ. και με ροπή 180 Nm στις 4.000 σ.α.λ., συνδυασμένο με χειροκίνητο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Το μηχανικό αυτό σύνολο κινεί άνετα το αμάξωμα των 1.370 κιλών και 4.694 χλστ. μήκους, εξασφαλίζοντας γρήγορες επιταχύνσεις (0-100 χλμ./ώρα σε 9,4 δλ.). Το Avensis εστιάζει στην άνεση μέσω της μαλακής ρύθμισης της ανάρτησης, της πολύ καλής ηχομόνωσης και ποιότητας κύλισης. Άλλωστε πρόκειται για ένα ταξιδιάρικο αυτοκίνητο για να μεταφέρει ξεκούραστα τους επιβάτες του στο πολύ καλής ποιότητας και ευρύχωρο εσωτερικό (πορτ μπαγκάζ 509 λίτρα).

Το συγκεκριμένο Avensis 1.8 Prestige είναι πλούσια εξοπλισμένο και σύμφωνα με την περιγραφή του ιδιοκτήτη του είναι ένα αυτοκίνητο που δεν θέλει τίποτα. Πωλείται έναντι 12.600 ευρώ και όπως αναφέρεται «Ελαφρώς συζητήσιμη η τιμή, δεν χαρίζεται πωλείται».

Get it on Google Play Download on the App Store