Αστυνομική Huracan κάλυψε 489 χλμ. σε 2 ώρες!

Αρκετά αστυνομικά σώματα στον κόσμο είναι εξοπλισμένα με supercars. Η Ιαπωνία διαθέτει Nissan GT-R, το Ντουμπάι Audi R8, Ferrari 812 Superfast και Bugatti Veyron και εμείς ήμασταν από τους πρωτοπόρους, όταν τη δεκαετία του 90 είχαμε Porsche 911 Turbo και BMW M3 E30 με τα σήματα της Ομάδας Σίγμα στις πόρτες. Τα γκαζιάρικα όργανα της τάξης συνήθως ασχολούνται με καταδιώξεις συμμετεχόντων σε κόντρες ή ταχεία επέμβαση σε περιστατικά. Στην Ιταλία, ωστόσο, οι δυο Lamborghini Huracan που υπηρετούν το νόμο επιτελούν ένα κυριολεκτικά σωτήριο έργο.

Διαβάστε επίσης: Η ΕΛ.ΑΣ. σκέφτεται την επαναφορά της Ομάδας Σίγμα!

H Polizia Stradale Huracan είναι μια από τις δυο Lamborghini, που έχει στην υπηρεσία της η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων της Μπολόνια. Δεν λένε «όχι» σε καταδιώξεις, όμως ο κύριος σκοπός τους είναι άλλος. Αμφότερες είναι εξοπλισμένες με τον κατάλληλο εξοπλισμό, για την διακομιδή μοσχευμάτων. Τα 610 άλογα του 5.2 FSI V10 και τα 325 χλμ./ώρα τελικής αξιοποιούνται για τη μεταφορά ανθρώπινων οργάνων όσο το δυνατόν ταχύτερα, τόσο λόγω του περιορισμένου χρόνου που μπορούν να παραμείνουν κατεψυγμένα, όσο κυριότερα γιατί όποιος τα χρειάζεται δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει. Εκεί αναλαμβάνει ο «Ταύρος» και το πλήρωμά του, ώστε να καλύψουν ταχύτατα τις αποστάσεις και να σώσουν ζωές.

Δείτε ακόμα: Αυτό είναι το πιο προηγμένο περιπολικό του κόσμου! (+video)

Κάτι που έκαναν πρόσφατα, όταν κλήθηκαν να μεταφέρουν ένα νεφρό από τη Ρώμη στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάντοβα. Κανονικά, τα 489 χιλιόμετρα μεταξύ των δυο πόλεων είναι ταξίδι 5 ωρών. Η αστυνομική Huracan το έκανε σε μόλις 2, πετυχαίνοντας μέση ωριαία ταχύτητα 233 χλμ./ώρα! Δείτε τη στο video της Polizia di Stato (Κρατική Αστυνομία).

Get it on Google Play Download on the App Store