Ασπίδα καταλύτη από την Toyota κόντρα στους κλέφτες

Στο στόχαστρο των κλεφτών έχουν μπει οι καταλύτες των αυτοκινήτων, τους οποίους αφαιρούν σε χρόνο dt, χωρίς κανείς να τους πάρει είδηση. Ένα φαινόμενο που δεν είναι στο ελάχιστο ελληνικό, καθώς το πρόβλημα εκτείνεται σε παγκόσμια κλίμακα και κάποιες χώρες -όπως οι Αγγλία και Η.Π.Α.- πραγματικά «πονοκεφαλιάζουν» εξαιτίας του. Το Toyota Prius είναι ένα από τα δημοφιλέστερα «θύματα», με τους Ιάπωνες να παίρνουν μέτρα για την προστασία του.

Η φίρμα από το Αΐτσι παρουσίασε μια προστατευτική ποδιά, η οποία θυμίζει αρκετά εκείνες που χρησιμοποιούν τα SUVs για την προστασία των ευαίσθητων μηχανικών μερών. Η «ασπίδα καταλύτη», όπως ονομάζεται η πατέντα, εξελίχθηκε σε συνεργασία με τη MillerCAT και τοποθετείται πάνω από το μετατροπέα δίχως να χρειάζονται τρύπες. Το -αποτελούμενο από ανοξείδωτο ατσάλι και αλουμίνιο– έλασμα μπαίνει σε υπάρχουσες υποδοχές και είναι πρακτικά απρόσιτο από τυπικά κατσαβίδια, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορεί να αφαιρεθεί δίχως τα απαραίτητα εργαλεία. Συνεπώς ακόμα και στο «μάτι» να έχουν βάλει τον καταλύτη, η κλοπή του καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και εν τέλει αποτρεπτική.

Το Cat Shield μπορεί να τοποθετηθεί από τον ίδιο τον κάτοχο του αυτοκινήτου, αν δεν θέλει να πάει σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο και να πληρώνει εργατικά. Το κόστος του προϊόντος είναι 140 δολάρια (132 ευρώ), οπότε μαζί με την εργατοώρα θα αγγίζει τα 200 δολάρια. Προς το παρόν, η πολύ χρήσιμη και αγχολυτική προστασία ησυχάζει τα κεφάλια ιδιοκτητών Prius 2ης γενιάς και πάνω, όμως θεωρείται δεδομένο πως στη συνέχεια θα παρουσιαστούν αντίστοιχες προτάσεις και για άλλα Toyota ή Lexus. Ήδη, για παράδειγμα, η MillerCAT έχει έτοιμο κιτ για το Tacoma.

Get it on Google Play Download on the App Store