Η αρχή του τέλους για τα diesel θα έχει αφετηρία την Γερμανία

Το ομοσπονδιακό δικαστήριο της Γερμανίας στην Λειψία, πήρε μία απόφαση σταθμό για τα diesel αυτοκίνητα, καθώς έδωσε πλέον στις πόλεις της Γερμανίας το δικαίωμα να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα με κινητήρες πετρελαίου.

Δείτε ακόμη: Σωστή προθέρμανση και σβήσιμο του κινητήρα

Μία απόφαση η οποία έχει φέρει σε αναστάτωση τους Γερμανούς πολίτες, κατόχους πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων, οι οποίοι ξεπερνούν τα 12.000.000, αφού δεν ξέρουν κυριολεκτικά τι τους ξημερώνει.

Η απόφαση του δικαστηρίου ήρθε ως συνέπεια των αυξημένων διοξειδίων του αζώτου σε αρκετές πόλεις της Γερμανίας, τα οποία υπερβαίνουν τα όρια που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται να φέρει νέα δεδομένα στην αγορά της Γερμανίας, ενώ κάνουν λόγω και για μιμητές, αφού δεν αποκλείουν να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου και να ακολουθήσουν και άλλα κράτη την ίδια τακτική.

Διαβάστε επίσης: Πρόστιμα και παραβάσεις για τους πεζούς

Μην ξεχνάμε πως και στην χώρα μας η πετρελαιοκίνηση ήταν απαγορευμένος καρπός τόσο στην Αθήνα όσο και στην Θεσσαλονίκη… Όπως και να έχει πλέον φαίνεται ξεκάθαρα πως η πετρελαιοκίνηση είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και ίσως αυτή η απόφαση αποτελέσει την αρχή του τέλους. Πάντως το δικαστήριο τόνισε πως οι όποιες απαγορεύσεις θα πρέπει να είναι σταδιακές και σίγουρα όχι καθολικές, αλλά να αφορούν αυτοκίνητα συγκεκριμένων προδιαγραφών (προφανώς diesel παλαιότερης τεχνολογίας).

Get it on Google Play Download on the App Store