Αποκαλύφθηκε το νέο VW Golf GTI (+video)

Μερικές ώρες πέρασαν μόνο από την εμφάνιση του νέου VW Golf GTI, σε καμουφλαρισμένη μορφή, και ήδη ήρθε στη δημοσιότητα η τελική μορφή του αυτοκινήτου. Όχι το ίδιο, για την ακρίβεια, αλλά η εικόνα του από το -επίσης νέο- σύστημα πολυμέσων.

Το κανάλι car crash review βρισκόταν στην παρουσίαση του μοντέλου, έχοντας τη δυνατότητα να κάτσουν και μέσα στην καμπίνα. Σε αυτή, δεσπόζει το ολοκαίνουργιο infotainment και η τεχνολογία ChatGPT. Μέσω του συστήματος πολυμέσων, λοιπόν, έχουμε την αποκάλυψη του ανανεωμένου Golf. H εικόνα του αυτοκίνητου εμφανίζεται κανονικότατα στην περιήγηση των επιμέρους λειτουργιών, δίχως όμως να έχει τεράστιες αλλαγές σε σχέση με το σημερινό. Η μεγαλύτερη διαφορά εντοπίζεται στο νέο σχέδιο των ζαντών, στη μεγαλύτερη εισαγωγή και το πιο αιχμηρό προφίλ των πλαϊνών στον εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και τα διαφορετικά LED στα φανάρια. Πίσω η απεικόνιση δεν είναι το ίδιο ευκρινής, αλλά ούτως ή άλλως δεν φαίνεται να υπάρχουν μεγάλες διαφοροποιήσεις, πέρα από τα νέα γραφικά στα φωτιστικά σώματα.

Αναφορικά με τα μηχανικά μέρη τώρα, εξίσου περιορισμένες θα είναι οι αποστάσεις μεταξύ σημερινού και επόμενου. Πάντα στο επίκεντρο ο 2.0λιτρος TSI και το 7άρι  DSG, o οποίος συνδυασμός τώρα παράγει 245 και 370 Nm για μια επιτάχυνση 6,2 δλ. στο 0-100 χλμ./ώρα (κλασικά κόφτης στα 250 χλμ./ώρα). Το νέο GTI ενδεχομένως να έχει λίγο παραπάνω δύναμη, γύρω στα 250-260 άλογα, ενώ μπορεί το αυτόματο διπλού συμπλέκτη να μείνει μόνο του στη γκάμα (τώρα προσφέρεται και 6άρι χειροκίνητο). Δείτε στο 18.30 τις αποκαλύψεις

Get it on Google Play Download on the App Store