Ανεβαίνει σπορ επίπεδο το νέο Audi A4

Έχοντας δει ελάχιστα το νέο Audi A4 σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες, το γνωστό και μη εξαιρετέο Kolesa.ru αποφάσισε να αφαιρέσει το καμουφλάζ από το αυτοκίνητο, δίνοντας μια πρώτη γεύση για το πώς μπορεί να είναι. Βέβαια οι Ρώσοι αναφέρονται σε αυτό ως «A5 Avant», βασιζόμενοι σε φήμες πως θα υπάρξει estate εκδοχή του νέου A5 που θα αντικαταστήσει την αντίστοιχη του A4. Προς το παρόν, όμως, η επίσημη γραμμή λέει «A4 Avant».

Το επερχόμενο Β10, λοιπόν, βρίσκεται σε πολύ προχωρημένο στάδιο δοκιμών, με τα renderings να μας δείχνουν τα πιο σημαντικά σχεδιαστικά στοιχεία του, όπως τον προφυλακτήρα, τη μάσκα, τις εισαγωγές αέρα, αλλά και τα φωτιστικά σώματα. Τόσο αυτά όσο και η διαρρύθμιση του εμπρός προφυλακτήρα εμφανίζονται πολύ πιο επιθετικά και σπορ σε σχέση με σήμερα, ενώ ο ίδιος χαρακτηρισμός συνοδεύει το πίσω μέρος, με τα εντυπωσιακά LED και τη λωρίδα που τα ενώνει. Η πόρτα του πορτ μπαγκάζ και τα αεροδυναμικά του στοιχεία (στο πλάι του παρμπρίζ και το σπόιλερ) εντείνουν το δυναμισμό, όπως και ο διαχύτης στον προφυλακτήρα με τις δυο παραλληλόγραμμες απολήξεις της εξάτμισης.

Η παρουσία αυτής (της εξάτμισης, δηλαδή) τονίζει το γεγονός πως το επόμενο A4, θα είναι το τελευταίο που θα εφοδιάζεται με κινητήρες εσωτερικής καύσης. Η Ευρώπη θα έχει τουλάχιστον έναν diesel, ενώ στη Βόρεια Αμερική θα διατεθεί αποκλειστικά με βενζίνης, αρκετοί εξ αυτών υβριδικοί. Αναμένουμε συστήματα mild και plug-in hybrid, αλλά και RS 4, το οποίο θα διαθέτει κι αυτό με ένα είδος συστήματος εξηλεκτρισμού. Φυσικά δεν θα λείπει η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή e-Tron. Στις αρχές με μέσα 2024 περιμένουμε το ντεμπούτο της νέας γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί πως υπάρχει βάσιμο ενδεχόμενο να διατίθεται αποκλειστικά ως Avant, στα πρότυπα του νέου VW Passat.

Get it on Google Play Download on the App Store