Alfa Romeo: «Αν υπάρξει ζήτηση, θα έρθει Tonale QV»

Η Alfa Romeo Tonale είναι επιτέλους εδώ και ήδη βάζει τη μιλανέζικη φίρμα στη ρότα του αύριο. Με πλήρη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει μέχρι το είδος προς εξαφάνιση πετρελαιοκινητήρα και Plug-in υβριδικό σύνολο 275 ίππων, το ιταλικό C-SUV φαίνεται να περιμένει ακόμα ό,τι και εμείς: μια έκδοση QV. Υπάρχει πιθανότητα για κάτι τέτοιο;

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρίας, και ναι και όχι. Ο Jean Philippe Imparato μίλησε στο Auto Express, δίχως να αποκλείει, αλλά δίχως και να επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο τοποθέτησης του τετράφυλλου τριφυλλιού στην Tonale: «Προς το παρόν δεν είναι προτεραιότητα η εξέλιξη έκδοσης QV. Για την Tonale επικεντρωθήκαμε στην προώθηση του εξηλεκτρισμού και τη μετάβαση της Alfa σε αυτόν, οπότε για την ώρα η κορυφαία Tonale παραμένει η plug-in υβριδική των 275 ίππων, που μπορεί να κινηθεί με το ρεύμα μέχρι 80 χλμ.». Εκεί, όμως, που λες ότι χάθηκε η ελπίδα, έρχεται να συμπληρώσει: «Το πλαίσιο, πάντως, σίγουρα μπορεί να υποστηρίξει με άνεση 300 ή και περισσότερα άλογα. Αν υπάρξει ζήτηση, τότε θα δουλέψουμε πάνω στην εξέλιξη αντίστοιχων εκδόσεων».

Ο Imparato, ωστόσο, φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως η Tonale QV δεν συγκαταλέγεται στα άμεσα πλάνα της μιλανέζικης φίρμας, επαναλαμβάνοντας πως δεν αποτελεί προτεραιότητα. Παράλληλα, όμως, τόνισε τη σημασία των εκδόσεων Quadrifoglio για την εμπορική τοποθέτηση της Alfa Romeo: «Οι QV είναι κάτι σαν το μωρό μας, που χρειάζεται διαρκώς φροντίδα και χάδια. Κι αυτό, γιατί δεν γίνεται να αποποιηθούμε του DNA μας. Σκεφτείτε το σαν μια ομπρέλα πάνω από τα μοντέλα μας, με κορυφαίες επιδόσεις».

Get it on Google Play Download on the App Store