Ακτιβιστές ρήμαξαν τα λάστιχα σε SUVs

Έχουμε δει ουκ ολίγες φορές ακραίες εκδηλώσεις ακτιβισμού από διάφορες οργανώσεις, που ευαγγελίζονται δράσεις υπέρ του περιβάλλοντος και κατά όσων αδιαφορούν για την ευημερία του. Κάπου, όμως, τα όρια μπερδεύονται και ο ακτιβισμός μετατρέπεται σε βανδαλισμό. Η οργάνωση «The Tire Extinguishers» σίγουρα εμπίπτει σε αυτή τη συνθήκη, καταστρέφοντας λάστιχα SUVs για να δείξει πως νοιάζεται για το περιβάλλον.

Ένα γκρουπ ακτιβιστών που ξεκίνησε από την Ολλανδία, κατηγορώντας τη δημοφιλέστερη κατηγορία αυτοκινήτων παγκοσμίως για τη ρύπανση και ξεσπώντας στα ελαστικά τους, προκειμένου να δώσει ένα μάθημα στους ανθρώπους που τα χρησιμοποιούν – άρα συμβάλλουν στα περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά «εγκλήματα» (εκπομπές CO2, συμφόρηση στους δρόμους), που κατηγορούνται και κρίνονται ως ένοχοι από πολλούς. Τα crossovers στοχοποιούνται με το εξής -παράλογο- σκεπτικό: πρόκειται για τη «δεύτερη μεγαλύτερη αιτία παγκόσμιας αύξησης στις εκπομπές CO2» και τρυπάνε ή ξεφουσκώνουν τα λάστιχα των ρυπογόνων αυτοκινήτων, προκειμένου να αναγκάσουν τους οδηγούς τους στη χρήση ποδηλάτων ή μέσων μαζικής μεταφοράς!

Το τελευταίο χτύπημα των «λαστιχοακτιβιστών» έλαβε χώρα στο Βοστώνη, σε μια από τις ακριβότερες περιοχές της αμερικανικής μεγαλούπολης. Οι κάτοχοι 43 SUVs, τα περισσότερα εκ των οποίων premium κατηγοριών, ξύπνησαν να πάνε στη δουλειά τους, αντικρίζοντας τα λάστιχα των αυτοκινήτων τους «πίτα». Οι «Tire Extinguishers» έδρασαν υπό την κάλυψη της νύχτας, τραβώντας και φωτογραφίες μάλιστα από τα «κατορθώματά» τους. Παράλληλα άφησαν και το απαραίτητο «ενημερωτικό» τρικάκι σε κάθε αυτοκίνητο, όπου τα SUVs αναφέρονται ως «βενζινοβόροι φονιάδες (σ.σ. του περιβάλλοντος)» και άλλα συναφή κοσμητικά.

Το κίνημα της «συμμόρφωσης» κατόχων SUVs δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 20 χώρες, με τους ίδιους να ισχυρίζονται πως σε μια συγχρονισμένη διεθνή δράση ξεφούσκωσαν τα λάστιχα σε πάνω από 900 αυτοκίνητα το ίδιο απόγευμα, σε 18 χώρες ταυτόχρονα. Αν ισχύουν τα νούμερα που παραθέτουν, οι The Tire Extinguishers έχουν σκάσει μέχρι σήμερα τα ελαστικά σε περισσότερα από 1.300 SUVs παγκοσμίως.

Get it on Google Play Download on the App Store