9ετής φυλάκιση για αγοράς Urus με «κορωνοκονδύλια»

Οι επιδοτήσεις για ενίσχυση των επιχειρήσεων ελέω κορωνοϊού φαίνεται πως εξελίχθηκαν σε προσοδοφόρο πατέντα αγοράς Lamborghini στις Η.Π.Α., κατά τη διάρκεια της καραντίνας, καθώς μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί δυο περιστατικά. Τώρα ήρθε η ώρα των ποινών για το ένα εξ αυτών, που αφορούσε την απόκτηση Urus με «κορωνοκονδύλια».

Ο Lee Price, ο τρίτος, κατάφερε να αποσπάσει πάνω από 2,5 εκατ. δολάρια σε επιδοτήσεις COVID-19, χρησιμοποιώντας την ίδια μεθοδολογία που ακολούθησαν πολλοί «αετονύχηδες» εν μέσω καραντινών. Κατέθεσε μια σειρά από πλαστά έγγραφα και αιτήσεις, που αφορούσαν βοήθεια επιχειρήσεων από το κράτος λόγω πανδημίας. Ο Price ζήτησε συνολικά 2,6 εκατομμύρια δολάρια (2,3 εκατ. ευρώ) από τα αρμόδια ταμεία, επικαλούμενος τεράστια κόστη μισθοδοσίας στις 3 επιχειρήσεις του. Οι υπηρεσίες πείστηκαν, παρέχοντάς του το σύνολο του ζητηθέντος ποσού. Πού πήγαν τα χρήματα;

Καταρχάς, σε μια ολοκαίνουργια Lamborghini Urus (233.000 δολάρια). Κατόπιν, σε ένα Ford F-350 (88.000 δολάρια). Στη συνέχεια, σε διαφόρου είδους καταναλωτικές -κι όχι μόνο- απολαύσεις: ρολόγια Rolex, νυχτερινά κέντρα, στριπτιτζάδικα και πάει λέγοντας. Η αλόγιστη σπατάλη αναπόφευκτα κέντρισε το ενδιαφέρον της αστυνομίας, που δεν χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να ξεδιαλύνει την απάτη του Αμερικανού.

Όλα αυτά συνέβησαν τον Αύγουστο του 2020. Λόγω φόρτου εργασίας των δικαστηρίων και αναβολών που έπαιρναν οι δικηγόροι του Price, η υπόθεση τελικά εκδικάστηκε το Νοέμβρη. Και επέφερε κάθειρξη 110 μηνών στον επίδοξο playboy, μετά των αναλόγων προστίμων. Άλλως, 9 χρόνια στη φυλακή.

Ο Price, βέβαια, δεν είναι το μοναδικό περιστατικό «κορωνοαπάτης». Ένας άλλος Αμερικανός είχε δείξει το δρόμο, αγοράζοντας Huracan με τον ίδιο τρόπο. Ωστόσο, αμφότεροι ωχριούν μπροστά σε έναν Καλιφορνέζο «μύστη» που απέσπασε πάνω από 5 εκατ. δολάρια σε επιδοτήσεις, μόνο και μόνο για να τα κάνει φύλλο και φτερό σε Ferrari 458 Italia, Lamborghini Aventador S, Bentley Continental GT και πολλά ακόμα.

Get it on Google Play Download on the App Store