560 νέα οχήματα για την Ελληνική Αστυνομία

Ο γερασμένος στόλος των περιπολικών της Ελληνικής Αστυνομίας με τα «ταλαιπωρημένα» Citroen Xsara εκσυγχρονίζεται μετά την παραλαβή των 179 συνολικά οχημάτων.

Δείτε ακόμη: Νέα περιπολικά Nissan Navara για το Λιμενικό

Η αρχή έγινε με μοντέλα των εταιρειών Hyundai, Peugeot και Citroen και πιο πρόσφατα με Nissan. Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι σχετικές διαδικασίες για την προμήθεια άλλων περίπου 380 οχημάτων διάφορων τύπων το επόμενο χρονικό διάστημα.

Συγκεκριμένα, τον περασμένο Νοέμβριο, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 59 νέα οχήματα. Από αυτά τα 20 ήταν υπηρεσιακά αυτοκίνητα (δωρεά της Εταιρείας Κοινωνικής Προσφοράς Ελληνικού Εφοπλισμού ΣΥΝ-ΕΝΩΣΙΣ), τα 14 συμβατικά και τα 25 αυτοκίνητα μεταφοράς. Αυτά, μαζί με τα συμβατικά αποκτήθηκαν μέσω του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας. Πρόκειται για μοντέλα Hyundai i30, Peugeot 308 και Citroen Berlingo, για τα οποία δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες.

Δείτε ακόμη: Εξαρθρώθηκε λαθρεμπορία υγρών καυσίμων (+video)

Πριν από μόλις 3 μέρες, η Ελληνική Αστυνομία παρέλαβε 120 περιπολικά Nissan Qashqai. Πρόκειται για μοντέλα με τον 1.7 λτ. κινητήρα πετρελαίου των 150 ίππων και τετρακίνηση. Η συγκεκριμένη αγορά των περιπολικών Nissan Qashqai, συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και από Εθνικούς Πόρους.

Δείτε ακόμη: Μέχρι ισόβια κάθειρξη για τροχαίες παραβάσεις!

Get it on Google Play Download on the App Store