20 Tesla κάηκαν μέσα σε μια μέρα! (+video)

Η σχέση των Tesla με τις φωτιές αρχίζει να γίνεται υπερβολικά στενή, κρίνοντας από το γεγονός ότι μόλις μέσα σε μια μέρα έγιναν στάχτη συνολικά 20 αυτοκίνητα, σε δυο διαφορετικές χωρές. Τουρκία και Γαλλία έβαλαν στα δελτία ειδήσεων περιστατικά με καμένα Model Y/Model 3, σε δυο αρκετά περίεργες περιπτώσεις.

Ξεκινάμε από τη γείτονα, όπου μια νταλίκα μετέφερε Model Y σε αντιπροσωπεία. Λίγο έξω από τη Κωνσταντινούπολη, ο οδηγός του φορτηγού παρατήρησε στον καθρέπτη καπνούς να βγαίνουν από την καρότσα. Κατευθείαν σταμάτησε και πήγε να ελέγξει, διαπιστώνοντας πως ένα από τα αυτοκίνητα είχε πάρει φωτιά. Σύμφωνα με την κατάθεσή του προσπάθησε να σβήσει τις φλόγες με τον πυροσβεστήρα, αλλά δεν κατάφερε τίποτα. Λογικό, καθώς γνωρίζουμε πως αν αρπάξει ηλεκτρικό χρειάζονται τόνοι νερού για να σβήσει. Συνεπώς ο φοβισμένος οδηγός δεν μπορούσε παρά να περιμένει την πυροσβεστική, η οποία έφτασε αλλά μέχρι να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά, είχαν γίνει στάχτη και τα 6 αυτοκίνητα που κουβαλούσε η νταλίκα.

Πάμε τώρα στη Γαλλία, όπου υπό εξίσου αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασε φωτιά στον προαύλιο χώρο του Tesla Service Center, στο Chambéry. Ένα Model 3 φέρεται να ξεκίνησε το κακό εκεί, παίρνοντας μαζί του άλλα 13 Tesla μέχρι να «καθαρίσουν» οι πυροσβέστες -που, ειρήσθω εν παρόδω, ξεπέρασαν τους 45 σε αριθμό μέχρι να κοντρολάρουν την κατάσταση. Όπως στο περιστατικό της Τουρκίας, έτσι και εδώ δεν έχουν ακόμα εξηγηθεί τα αίτια της -ευτυχώς μόνο υλικής- καταστροφής. Παράλληλα, στο σκηνικό της Γαλλίας μυστήριο καλύπτει και το ποιόν των αυτοκινήτων – αν δηλαδή ήταν καινούργια ή και μεταχειρισμένα, καθότι η φωτιά εκδηλώθηκε σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο. Επίσης δεν γνωρίζουμε αν η πυρκαγιά ξεκίνησε από κάποιο πρόβλημα σε όχημα που περίμενε επισκευή, εν αντιθέσει με τα τουρκικά που ήταν ολοκαίνουργια.

Ακόμα πιο περίεργο, ωστόσο, είναι το γεγονός πως και οι δυο πυρκαγιές φέρονται να ξεκίνησαν την ίδια ώρα. Στις 2.30 τα ξημερώματα ειδοποίησε την πυροσβεστική ο οδηγός της νταλίκας στην Τουρκία, στο ίδιο χρονικό σημείο (αλλά σε διαφορετική ζώνη ώρας) εικάζεται πως άρχισε η φωτιά στη Γαλλία (γύρω στις 3 έφτασε η πυροσβεστική, άρα νωρίτερα είχε γίνει το «τσαφ»).

@savoienews

⚠️ Incendie sur le parking de la concession Tesla à Chignin. Aux alentours de 3 heures du matin, un incendie s’est déclaré sur le parking de la concession Tesla à Chignin. Les pompiers du SDIS 73 sont rapidement intervenus sur place pour tenter de maîtriser le feu. L’intervention a constitué un véritable défi pour la trentaine de pompiers dépêchés sur place, en raison de la nature électrique de l’incendie. Grâce à la rapidité du SDIS 73, le bâtiment principal n’a pas subi de dégâts majeurs. Bilan des dégâts : 14 véhicules Tesla complètement détruits. #tesla #incendie #pompiers #savoie #chambery #fyp

♬ original sound – Savoienews

Get it on Google Play Download on the App Store