Ξεμάλλιασμα με το κάμπριο των 483 χλμ./ώρα (+video)

Η Hennessey διατηρεί σχέση λατρείας με τα ρεκόρ ταχύτητας, τα οποία θέλει να επαναπροσδιορίσει παντοιοτρόπως με το Venom F5. Για να το κάνει παντού, ωστόσο, χρειάζεται και κάμπριο έκδοση. Μόλις παρουσιάστηκε, λοιπόν, με στόχο την προσφορά όχι απλά αέρα, αλλά τυφώνα στα μαλλιά, με μια τελική 483 χλμ./ώρα!

Το Venom F5 Roadster είναι κατά βάση πανομοιότυπο με το κλειστό, εξαιρώντας φυσικά το αφαιρούμενο ανθρακονημάτινο πάνελ (μόλις 8,1 κιλά το βάρος του) πάνω από τα κεφάλια των δυο επιβατών, που αποθηκεύεται σε ειδική τσάντα Merino. Σημαντική διαφοροποίηση και άνωθεν του κινητήρα, όπου τα αεροδυναμικά εξελιγμένα «στόρια» του κανονικού Venom δίνουν τη θέση τους σε διάφανο κάλυμμα (αντοχής σε θερμοκρασίες μέχρι 540 βαθμών Κελσίου), που παρέχει απρόσκοπτη θέα στα 6.6 λίτρα και τα διπλά τούρμπο του Fury V8. Το Roadster μπορεί να μην δείχνει την ίδια προσήλωση στο αποτέλεσμα με το κλειστό, όντας ελαφρώς πιο «τουριστικό», όμως όταν η βάση είναι για πάνω από 500 χλμ./ώρα τότε και πάλι δύνασαι να πετυχαίνεις ρεκόρ όλων των εποχών.

Ο 6.6 twinturbo V8 παράγει την ίδια, κολοσσιαία, δύναμη με το F5, μεταβιβάζοντας στους πίσω τροχούς 1.817 άλογα και 1.617 Nm ροπής μέσω 7τάχυτου ημιαυτόματου κιβωτίου. Η αύξηση στο βάρος δεν είναι τέτοια που θα μπορούσε να απασχολήσει ποσά ισχύος αυτού του επιπέδου, με τη ζυγαριά να σταματά για το Roadster στα 1.406 κιλά (1.360 το κλειστό Venom). Συνεπώς η αναλογία κιλών ανά ίππο εξακολουθεί να βρίσκεται κάτω από το «1», στο απίστευτο νούμερο των 770 γραμμαρίων/ίππο (748 γρ./ίππο το κουπέ)!

Ως εκ τούτου δεν θα πρέπει να προκαλεί έκπληξη, το γεγονός πως η Hennessey πιστεύει στη βελτίωση του ρεκόρ ταχύτητας για ανοιχτό αυτοκίνητο κατά σχεδόν 60 χλμ./ώρα! Το Venom GT Spyder (φώτο κάτω) κρατάει από το 2016 τα σκήπτρα του ταχύτερου κάμπριο παραγωγής όλων των εποχών, με 427,53 χλμ./ώρα. Για το Venom F5 Roadster, οι προβλέψεις των Τεξανών θέλουν τα κοντέρ να σταματάνε στα 483 χλμ./ώρα!

Η παραγωγή θα περιοριστεί στα 30 κομμάτια, που ωστόσο είναι υψηλότερη από εκείνη του hardtop (24). Υψηλότερη είναι και η τιμή, που ορίζεται στα 3 εκατ. δολάρια (2,97 εκατ. ευρώ, 2,1 εκατ. δολάρια/ 2 εκατ. ευρώ το κουπέ).

Get it on Google Play Download on the App Store