Το V6 Fiat Ducato των 131.600 ευρώ!

Το Fiat Ducato είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα van της αγοράς, και όχι μόνο στη δική μας πλευρά του Ατλαντικού. Το ιταλικό επαγγελματικό διάγει πολύ καλή εμπορική πορεία και στην Αμερική, υπό τη «σημαία» της Ram και φέροντας το όνομα Promaster 3500. Η Airstream, με τη σειρά της, το χρησιμοποιεί ως βάση για το τελευταίο της τροχόσπιτο, που είναι ικανό να προσφέρει πλήθος ανέσεων στους ταξιδιώτες που θα το εμπιστευτούν.

Το Rangeline είναι ένα πλήρως εξοπλισμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο, ικανό να κοιμίσει τουλάχιστον 2 ενήλικες και να φιλοξενήσει άλλους τόσους σε μια εξόρμηση εφ’ όλης της ύλης. Το ταξιδιάρικο Ram διαθέτει περιστρεφόμενα καθίσματα για οδηγό – συνοδηγό, που μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως μέρος της τραπεζαρίας. Η κουζίνα διαθέτει μέχρι αφαιρούμενο ηχείο JBL, τοποθετημένο σε θήκη που το κάνει να μοιάζει με ρολό χαρτί κουζίνας, ενώ ένα αναδιπλούμενο πολύπριζο κοντά στο νεροχύτη φροντίζει για τη φόρτιση και τη λειτουργία διαφόρων συσκευών. Ο φούρνος μικροκυμάτων, το ψυγείο των 90,6 λίτρων και ο καταψύκτης των 11,3 λίτρων περιλαμβάνονται στο βασικό εξοπλισμό, όπως και ο επαγωγικός καυστήρας των 1.000 Watt που φροντίζει για την τροφοδοσία τους με ρεύμα.

Αλλού, υπάρχουν ρυθμιζόμενα ράφια, ανασυρόμενο σκαλοπάτι και ενσωματωμένα μπολ τροφής και νερού για κατοικίδια, με τα τελευταία να αφαιρούνται και να προσφέρουν ακόμα ένα συρτάρι. Ντουλάπια και ράφια συναντάμε επίσης στην κρεβατοκάμαρα, η οποία αποτελείται από κρεβάτι 1.880 χλστ. μήκους και 1.327 χλστ. πλάτους, ικανό να υποδεχτεί δυο ενήλικες. Όσοι χρειάζονται περισσότερο χώρο μπορούν να παραγγείλουν ένα προαιρετικό pop-top, το οποίο αυξάνει την ικανότητα ύπνου σε τέσσερα άτομα, αλλά κοστίζει περισσότερο από 11.000 δολάρια (10.980 ευρώ).

Άλλα αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν τέντα και πλαϊνά σκαλοπάτια με ενσωματωμένο λουρί, καθώς οι πελάτες της Airstream είναι λάτρεις των σκύλων. Το Rangeline διαθέτει επίσης φωτοβολταϊκό πάνελ 200 Watt και κοτσαδόρο, που μπορεί να ρυμουλκήσει μέχρι 1.588 κιλά, ενώ δεν θα μπορούσαν να λείπουν ντουζιέρα και τουαλέτα. Μια γεννήτρια 2,8 kW αντλεί ενέργεια από τον καυστήρα, ο οποίος με τη σειρά του καταναλώνει φυσικό αέριο, καισυνδυάζεται με υδραυλική θέρμανση και σύστημα ζεστού νερού, δεξαμενή πόσιμου νερού 106 λίτρων, μπαταρία 270 Ah και προ-καλωδίωση για σύνδεση στο διαδίκτυο. Με άλλα λόγια, οι χρήστες του Airstream έχουν στη διάθεσή τους ζεστό νερό και WiFi, πέρα από κλιματισμό κλπ. Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει επίσης φώτα ανίχνευσης κίνησης (σαν κανονικό σπίτι, δηλαδή), cruise control και θήκη μεταφοράς ποδηλάτων.

Την κίνηση όλων των ανωτέρω αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός 3.6 V6 Pentastar της Chrysler, με απόδοση 284 ίππων και 352 Nm. Κάπως έτσι, το αμερικανοθρεμμένο Ducato γίνεται το μοναδικό Fiat με εξακύλινδρο κινητήρα που κυκλοφορεί! Και το ακριβότερο, με τεράστια διαφορά από το δεύτερο, καθώς η βασική τιμή για το Airstream Rangeline τοποθετείται στις 131.882 δολάρια (131.667 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store