Νέο μικρομεσαίο Κινέζικο SUV σε στυλ Defender

H κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία Cherry εδώ και καιρό επενδύει και αυτή στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Τελευταία προσθήκη στην γκάμα της είναι το iCar 03, ένα μικρομεσαίο SUV που θα κυκλοφορήσει στην αγορά της Κίνας. Πρώτη εμφάνιση έκανε ως πρωτότυπο στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Σανγκάη τον περασμένο Απρίλιο και τώρα μπαίνει στην παραγωγή.

Τα κύρια στοιχεία που παρατηρούμε εξωτερικά είναι η προσθήκη της επιγραφής «iCar» στη μάσκα αντί για το φωτιζόμενο σήμα, η παρουσία μαύρων καλυμμάτων καθρεπτών και οι παραλλαγές στη σχεδίαση για τις ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών και 19 ιντσών. Εκτός από αυτές τις τροποποιήσεις, το ηλεκτρικό όχημα διατηρεί τις κατακόρυφες μονάδες φωτισμού LED που παραπέμπουν στο γράμμα i, τη διχρωμία, τις κρυφές χειρολαβές των θυρών και τους πλαστικούς θόλους των τροχών σε γκρι απόχρωση. Η βαλίτσα που είναι τοποθετημένη στην πόρτα του χώρου αποσκευών, αλλά και γενικά η σχεδίαση με το γεμάτο γωνίες τετράγωνο σχήμα θυμίζουν σε μεγάλο βαθμό Land Rover Defender τελευταίας γενιάς. Εδώ να υπενθυμίσουμε ότι το 2012, η Jaguar Land Rover δημιούργησε μια κοινοπραξία 50:50 με την Chery με την επωνυμία Chery Jaguar Land Rover για την παραγωγή αυτοκινήτων Jaguar και Land Rover στην Κίνα.

Το iCar 03 φαίνεται μεγαλύτερο από το πραγματικό του μέγεθος (τουλάχιστον από τις φωτογραφίες). Συγκεκριμένα, έχει μήκος 4.406 χιλιοστά, πλάτος 1.910 χιλιοστά, ύψος 1.715 χιλιοστά και μεταξόνιο 2.715 χιλιοστά. Συγκριτικά, το μήκος του είναι μόλις 19 χιλιοστά μικρότερο από αυτό ενός Nissan Qashqai.

Ρίχνοντας  μια ματιά στο εσωτερικό του Cherry iCar 03, βλέπουμε αξιοσημείωτα χαρακτηριστικά, όπως μια μεγάλη οθόνη (θυμίζει laptop), στην οποία ενσωματώνεται το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, μια επιπλέον οθόνη για το συνοδηγό και έναν περιστροφικό διακόπτη σε στυλ κοσμήματος που βρίσκεται στην κεντρική κονσόλα. Η καμπίνα, σχεδιασμένη για να φιλοξενεί έως και πέντε επιβάτες, ενσωματώνει πράσινες ταπετσαρίες και χρυσές πινελιές ως μέρος της εσωτερικής διακόσμησης.

Αρχιτεκτονικά, όπως και άλλα επερχόμενα μοντέλα της iCar, βασίζεται στην πλατφόρμα i-MS. Αυτή θα χρησιμοποιηθεί για δύο σεντάν ή χάτσμπακ αυτοκίνητα, δύο SUV και ένα minivan στη μελλοντική σειρά. Αρχικά, το iCar 03 θα είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο μπροστά με απόδοση 184 ίππων, χαρίζοντας τελική ταχύτητα 150 χλμ./ώρα. Ωστόσο, αναμένεται ότι αργότερα θα παρουσιαστεί μια πιο ισχυρή έκδοση διπλού κινητήρα με δυνατότητες 4WD, που θα ευθυγραμμίζεται καλύτερα με το στυλ του εκτός δρόμου οχήματος. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το iCar 03 χρησιμοποιεί μια παλαιότερη τεχνολογία συστοιχιών μπαταριών λιθίου, σιδήρου και φωσφόρου αντί για τις  μπαταρίες ιόντων νατρίου Ener-Q που αναπτύχθηκαν από την CATL. Επίσημη ενημέρωση ακόμα δεν υπάρχει, ωστόσο, προηγούμενες πληροφορίες κάνουν λόγο μια εκτιμώμενη αυτονομία περίπου 500 χιλιομέτρων.

Ενώ το ντεμπούτο είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο του 2023, το iCar 03 τέθηκε σε παραγωγή στις αρχές Ιουνίου, με τις παραδόσεις να αναμένεται να ξεκινήσουν σύντομα. Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η τιμολόγηση πιθανότατα θα ξεκινά από περίπου 150.000 γουάν (18.624 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store