Νέο Mahindra Thar Earth απογειώνει με την τιμή του

Μια νέα έκδοση του Thar παρουσίασε η Mahindra, εστιασμένη στην ταύτιση με τα στοιχεία της φύσης και συγκεκριμένα τη γη. Το όνομα «Earth Edition» λέει πολλά, ωστόσο πολύ περισσότερα λέει η εξαιρετική τιμή του.

Εμφανισιακά έχουμε ένα πολύ ταιριαστό μπεζ/χρυσαφί χρώμα, ονόματι Desert Fury, που μιμείται την απόχρωση της άμμου στην έρημο. Τα αυτοκόλλητα στις πόρτες εμπνέονται από το σχήμα των αμμόλοφων, ενώ στη μεσαία κολώνα συναντάμε τα σηματάκια που δηλώνουν την ονομασία της έκδοσης. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα Thar, το Earth Edition έχει βαμμένες τις γρίλιες της μάσκας δημιουργώντας μια ωραία αντίθεση τόσο με το μαύρο περίγραμμα, όσο και το «Mahindra» από πάνω. Στην ίδια απόχρωση εμφανίζεται και το φινίρισμα των 18άρηδων τροχών, εντείνοντας την αίσθηση διχρωμίας μαζί με τα αυτοκόλλητα, το hardtop και τα πλαστικά προστατευτικά.  Στο εσωτερικό κυριαρχούν οι μπεζ δερμάτινες επενδύσεις και η πλακέτα στην πλευρά του συνοδηγού, ενώ οι χρυσαφί λεπτομέρειες στα περιγράμματα των αεραγωγών συμπληρώνουν την ιδιαίτερη εικόνα του Earth Edition.

Όσον αφορά τα μηχανικά μέρη, το κορυφαίο Thar προσφέρεται με σύστημα τετρακίνησης και ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό (προαιρετικά μηχανικό στο ντίζελ) για καλύτερη αντιμετώπιση δύσκολων εκτός δρόμου καταστάσεων. Την κίνησή του αναλαμβάνουν δυο κινητήρες, ένας βενζίνης κι ένας ντίζελ. Στην πρώτη περίπτωση μιλάμε για τον 2.0λιτρο υπερτροφοδοτούμενο mStallion 150 TGDI ισχύος 152 ίππων και 320 Nm ροπής, ενώ ο πετρελαίου είναι ο 2.2. λτ. mHawk 130 των 132 ίππων και 300 Nm ροπής. Αμφότερα τα μηχανικά σύνολα συνεργάζονται με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο 6 ταχυτήτων. Πάμε τώρα στα πάρα πολύ ενδιαφέροντα.

Το Thar Earth Edition ξεκινά στην Ινδία από τα 1,54 εκατ. και φτάνει έως τα 1,76 εκατ. ρουπίες, που ισοδυναμούν με 17.180 και 19.365 ευρώ. Το Jeep Wrangler, φανατικός μιμητής του οποίου είναι το 4×4 της Mahindra, είναι πάνω από 4 φορές πιο ακριβό καθώς εκκινεί από τα 6,26 εκατ. ρουπίες (69.898 ευρώ)!

Get it on Google Play Download on the App Store