Νέο hyper-GT Lotus Emeya με 0-100 σε 2,8 δλ.!

Η Lotus μεγαλώνει και άλλο την γκάμα της και ειδικά στα αμιγώς ηλεκτρικά υπεραυτοκίνητα, αφού μετά την hyper-SUV Eletre παρουσίασε το hyper-GT Emeya. Σύμφωνα με τη βρετανική φίρμα αποτελεί ένα νέο σημείο αναφοράς για το πώς μια Lotus αισθάνεται και οδηγεί, συνδυάζοντας την 75χρονη τεχνογνωσία της εταιρείας στη μηχανική και τη σχεδίαση, με τις πιο πρόσφατες προηγμένες καινοτομίες.

Η νέα Lotus Emeya περιλαμβάνει προηγμένα και ενεργά αεροδυναμικά βοηθήματα, όπως η πρωτοποριακή ενεργή μπροστινή μάσκα, ο πίσω διαχύτης και η πίσω αεροτομή. Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το χαμηλό κέντρο βάρους και την αναλογία βάρους 50:50 ανά άξονα ενισχύουν την σταθερότητα κατά την οδήγηση. Εξοπλίζεται με ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα αερανάρτησης με προηγμένους ενσωματωμένους αισθητήρες που μετρούν το δρόμο 1.000 φορές το δευτερόλεπτο και προσαρμόζουν αυτόματα την συμπεριφορά του για να εξασφαλίσουν την πιο ομαλή οδήγηση.

Την κίνηση της Lotus Emeya στην κορυφαία έκδοση αναλαμβάνουν δύο ηλεκτρικά μοτέρ ισχύος 905 hp και 985 Nm, τα οποία εξασφαλίζουν μέγιστη ταχύτητα άνω των 250 χλμ./ώρα και επιτάχυνση στα 0-100 χλμ./ώρα σε 2,78 δευτερόλεπτα. Σε φορτιστή DC 350 kW η αυτονομία μπορεί να αυξηθεί κατά 150 χιλιόμετρα σε περίπου 5 λεπτά, όπως και να φτάσει έως το 80% σε μόνο 18 λεπτά.

Η Emeya αποτελεί τη ναυαρχίδα στη σειρά ηλεκτρικών οχημάτων πολυτελείας lifestyle της Lotus και αποτελεί μέρος του οράματός της να γίνει παγκόσμια μάρκα επιδόσεων έως το 2028. Η παραγωγή της στο εργοστάσιο Wuhan (της Geely) της Κίνας αναμένεται να ξεκινήσει το 2024, ενώ περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν αργότερα εντός του έτους.

Get it on Google Play Download on the App Store