Nέο αυτοκίνητο της Huawei (προ)καλεί Tesla Model 3

H Huawei έχει για τα καλά στο κλίμα της αυτοκίνησης, καθώς μετά το AITO M5 (ουδεμία σχέση με τη BMW) που κυκλοφορεί από πέρσι, έρχεται ένα ολοκαίνουργιο κουπέ-σεντάν για να τα βάλει με το Tesla Model 3. Ένα μοντέλο, δε, που θα εξελιχτεί σε συνεργασία με άλλον έναν κολοσσό της Κίνας: την Chery.

Οι δυο εταιρίες ενώνουν τις δυνάμεις τους, προκειμένου να βγάλουν περαιτέρω από τη βολή της την Tesla. Και λέμε «περαιτέρω» καθώς ήδη η BYD προκαλεί τεράστιους πονοκεφάλους στον Elon Musk και τους συνεργάτες του. Huawei και Chery παρουσιάζουν το Luxeed, το οποίο αν είναι τόσο καλό οδηγικά και μηχανικά όσο εμφανισιακά, θα βάλει σε μεγάλους μπελάδες το Model 3. Οι Κινέζοι το αποκαλούν ολοκληρωμένο κουπέ, αλλά πασιφανώς το αμάξωμα ανήκει στην τεχνοτροπία των τετράθυρων «κουπε-οειδών». H σχεδίαση χαρακτηρίζεται από τις έντονες καμπύλες και τη σχεδόν παντελή απουσία γωνιών, εξαιρώντας τις «τσέπες» χαμηλά στις πόρτες και τα πίσω φωτιστικά σώματα, όσο μπορούμε να τα διακρίνουμε από τη μοναδική φωτογραφία που δημοσιεύτηκε.

Οι φαρδείς ώμοι και το σπορ σχέδιο των ζαντών ξεχωρίζουν, όπως και ενιαία λωρίδα των LED ημέρας μπροστά. Το LiDAR δεσπόζει στην κορυφή του παρμπρίζ και καταδεικνύει την ποσότητα και ποιότητα τεχνολογίας στο Luxeed, όπως εκφράζεται μέσα από τις 11 κάμερες HD, τα 12 υπο-ηχητικά ραντάρ και τα 3 υπερσύγχρονα ραντάρ βραχέων κυμάτων. Όλα για χάρη την εξέλιξη προηγμένων δυνατοτήτων αυτόνομης οδήγησης, μαζί με τα ανάλογα συστήματα ασφαλείας όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται στον έλεγχο του οδηγού.

Σύμφωνα με τους Κινέζους το Luxeed θα διαθέτει συστοιχία μπαταριών που θα του προσφέρει μέγιστη αυτονομία 700 χλμ., συνοδεία διπλών ηλεκτροκινητήρων. Αποδόσεις και τεχνικά χαρακτηριστικά ακόμα είναι νωρίς για να φανερωθούν, αν και δεν θα αργήσουμε να τα μάθουμε. Το λανσάρισμα του μοντέλου τοποθετείται στο τρίτο τρίμηνο του έτους, οπότε μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχει παρουσιαστεί επίσημα.

Get it on Google Play Download on the App Store