Κινεζικό Panda 3,1 μέτρων και πορτμπαγκάζ 800 λίτρων

Ένα ακόμα αυτοκίνητο που θέλει να βασιλέψει στα ορύγματα των πόλεων παρουσίασαν οι Κινέζοι, συνδυάζοντας ένα όνομα συνυφασμένο με αυτή την κατηγορία αυτοκινήτων και απίστευτη χρηστικότητα. Panda Knight του νέου minicar από το Χανγκτσόου, χώροι και ευελιξία τα τεράστια ατού.

Το Knight στην ουσία αποτελεί την πιο «σκληρή» έκδοση του Panda, που ήδη γνωρίζουμε από την Geely. Όχι την ίδια, καθώς το αυτοκίνητο δεν φέρει τα σήματα του κινεζικού κολοσσού, αλλά εκείνα μιας εκ των δεκάδων θυγατρικών του. Η Geometry αναλαμβάνει το λανσάρισμα του «ιπποτικού» Panda (και του απλού), το οποίο ξεχωρίζει από τα πλαστικά προστατευτικά πέριξ του αμαξώματος, τις προσθήκες στα φτερά, τη νέα μάσκα (που φέρνει αρκετά σε Ford Bronco), τις λαχανί λεπτομέρειες (λαβές καπό, μπάρες οροφής, προφυλακτήρα, μάσκα) και το μικρό σκαλάκι. Καθαρά αισθητική η παρουσία του, αλλά πραγματικά δίνει το δικό του στίγμα στο λιλιπούτειο αμάξωμα.

 

Το μήκος του Panda Knight ίσα υπερβαίνει τα 3,1 μέτρα (3.135 χλστ.), το μεταξόνιο μετά βίας περνά τα 2 μ. (2.015 χλστ.), ενώ και το πλάτος διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα (1.565 χλστ.). Μόνο το ύψος εμφανίζεται αυξημένο, στα 1.655 χλστ., κάτι που παίζει κύριο ρόλο στη διαμόρφωση μιας εντυπωσιακά και απρόσμενα ευρύχωρης καμπίνας. Σύμφωνα με τους Κινέζους, 4 ενήλικες επιβάτες μπορούν να χωρέσουν στο εσωτερικό του Panda Knight. Αν η προσέλευση αφορά οδηγό-συνοδηγό ή μόνο τον οδηγό (αναδιπλωμένα καθίσματα πίσω), τότε η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ εκτινάσσεται στο απίστευτο -για μπόι 3,1 μέτρων- νούμερο των 800 λίτρων!

Ο διάκοσμος και εξοπλισμός δεν στερούνται των σύγχρονων στοιχείων, με την οθόνη αφής των 8 ιντσών να προσφέρει έλεγχο στο σύστημα πολυμέσων και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 9,2 ιντσών να φτιάχνει περαιτέρω την εικόνα. Οι επενδύσεις μιμούνται χρωματικά τις αποχρώσεις των δασών, ενώ δεν λείπει η δερματίνη από αυτές.

Η κίνηση του κινεζικού minicar είναι δουλειά ενός ηλεκτροκινητήρα 41 ίππων και 110 Nm, που αντλεί ενέργεια από μια συστοιχία 17,03 kWh. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, πέρα από την αυτονομία που φτάνει στα 200 χλμ. Νούμερο, βέβαια, που αντιστοιχεί στον κινεζικό κύκλο μετρήσεων CLTC. Ούτε τιμές αναφέρονται, αλλά σίγουρα η γκάμα του Knight θα είναι ακριβότερη από εκείνη του απλού Panda. ενδεικτικά οι τιμές για εκείνο ξεκινούν από τις 39.900 και φτάνουν μέχρι τις 56.900 γουάν (5.060-7.216 ευρώ).

Get it on Google Play Download on the App Store