Τον Σκαραβαίο τον έχουμε μάθει ως ένα κειμήλιο της αυτοκίνησης και απόλυτο εκφραστή του «αυτοκινήτου του λαού». Αυτός δημιούργησε τη Volkswagen και «έχτισε» την Porsche 911, όντας σήμερα ένα τροχήλατο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Ο Σκαραβαίος που φτιάχνουν οι Γάλλοι, αντίθετα, έχει τελείως διαφορετικούς σκοπούς.
Το Scarabée κατασκευάζεται από την Arquus, μέχρι πρόσφατα γνωστή ως Renault Trucks Defense, και αποτελεί ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού που διαμορφώνεται κατά τη βούληση του πελάτη. Τρεις εκδόσεις είναι διαθέσιμες: Patrol SAS, Reconnaissance και Counterterrorism. Η πρώτη είναι κατάλληλη για περιπολίες, η δεύτερη για αναγνώριση και η τρίτη –που είναι και η πιο μάχιμη- μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εμπλοκή. Στην τελευταία διατίθεται πυροβόλο όπλο 30 χλστ., τοποθετημένο στον αντίστοιχο πύργο, που ελέγχεται και μέσω τηλεχειρισμού!
Το αμάξωμα είναι θωρακισμένο και αντέχει μέχρι εκρήξεις από νάρκες, μένοντας παράλληλα κρυμμένο από υπέρυθρες ακτίνες. Ωστόσο, αυτό που εντυπωσιάζει περισσότερο είναι ο τρόπος που μπορεί να κινηθεί. Μέσω του συστήματος τετραδιεύθυνσης, ο αρματωμένος Σκαραβαίος αποκτά τέτοια ευελιξία που του δίνει κύκλο στροφής μόλις στα 11 μέτρα και του επιτρέπει να περάσει σχεδόν κάθετα, από χαντάκι πλάτους 90 εκατοστών! Μάλιστα ο κάθε πίσω τροχός ελέγχεται ανεξάρτητα, χάρις στον ηλεκτροκινητήρα των 70 kW που συνεργάζεται με έναν V6 τουρμποντίζελ. Το Scarabee είναι το πρώτο υβριδικό στρατιωτικό όχημα και παρά τους 8 τόνους που ζυγίζει, η συνολική ισχύς των 305 ίππων το φτάνει μέχρι τα 130 χλμ./ώρα τελικής.
Ο ηλεκτροκινητήρας μάλιστα, εκτός της ελευθερίας στους πίσω τροχούς και της βελτίωσης στο οικολογικό αποτύπωμα, προσφέρει τη δυνατότητα stealth λειτουργίας. Το όχημα μπορεί να κινηθεί αθόρυβα μόνο με το ρεύμα, κάνοντας παιχνιδάκι τις αποστολές αναγνώρισης ή όπου χρειάζεται σιωπηρή προσέγγιση (βλέπε κατασκοπεία). Η αερανάρτηση επίσης ελέγχεται από τον οδηγό και δίνει τη δυνατότητα προσπέλασης εμποδίων ύψους 60 εκατοστών, με την καμπίνα να χωρά άλλους τρεις επιβάτες.