Για τα βουνά και τα λαγκάδια το SUV BAIC BJ40

Η BAIC δημοσίευσε επίσημες φωτογραφίες του δεύτερης γενιάς BJ40, ενός πληθωρικού SUV με θερμικό κινητήρα που σχεδιάστηκε ως άμεσος ανταγωνιστής του Tank 300. Ενώ το αρχικό BAIC BJ40 που έκανε το ντεμπούτο του το 2013 θύμιζε έντονα το Jeep Wrangler με πρόσωπο Range Rover, η νέα γενιά υιοθετεί μια πιο μοντέρνα στιλιστική προσέγγιση, εμπνευσμένη από το μεγαλύτερο BJ60. Προφανώς, υπάρχουν ακόμα μερικές αναφορές σε off-roaders από άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, αλλά αυτές είναι πολύ πιο διακριτικές. Μια άλλη μεγάλη αλλαγή είναι το γεγονός ότι η νέα γενιά έχει ένα 5θυρο αμάξωμα, σε αντίθεση με το προηγούμενο μοντέλο που κυκλοφόρησε σε δίθυρες, πεντάθυρες και pickup εκδόσεις.

Το νέο πρόσωπο συνδυάζει τετραγωνισμένη σχεδίαση, LED φώτα και ανθεκτικό προφυλακτήρα για τις εκτός δρόμου αναζητήσεις του ιδιοκτήτη. Τα πολλά πλαστικά προστατευτικά τμήματα, τα ελαστικά παντός εδάφους και η γενναιόδωρη απόσταση από το έδαφος καθιστούν σαφές ότι αυτό είναι ένα SUV και με εκτός δρόμου προσανατολισμό. Τούτο μαρτυρά και ο εφεδρικός τροχός πλήρους μεγέθους που είναι τοποθετημένος στην πίσω πόρτα, θυμίζοντας κλασικά off-roaders.

Στο εσωτερικό, το BJ40 αντιπροσωπεύει ένα σημαντικό βήμα προς τη σύγχρονη εποχή από άποψη σχεδιασμού και τεχνολογίας. Το ταμπλό συνδυάζει ένα ψηφιακό πίνακα οργάνων με ένα μεγάλο πάνελ που φιλοξενεί την κεντρική οθόνη infotainment και ένα άλλο για τον συνοδηγό. Άλλα χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν το αναλογικό ρολόι μεταξύ των αεραγωγών κλιματισμού, την επένδυση τύπου αλουμινίου γύρω από το ταμπλό και το φαρδύ κεντρικό τούνελ που φιλοξενεί τον περιστροφικό επιλογέα για το σύστημα 4WD.

Η BAIC δεν αποκάλυψε τις προδιαγραφές του νέου BJ40, αλλά τις γνωρίζουμε ήδη χάρη στο Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογικών Πληροφοριών της Κίνας. Το SUV έχει μήκος 4.790 χιλιοστά, πλάτος 1.940 χιλιοστά και ύψος 1.895 χιλιοστά, με μεταξόνιο 2.760 χιλιοστά. Αυτό σημαίνει ότι είναι 160 χιλιοστά μεγαλύτερο από την πεντάθυρη έκδοση της προηγούμενης γενιάς και μικρότερο από το Jeep Wrangler των 4.882 χιλιοστών.

Η ίδια πηγή αποκαλύπτει ότι το BJ40 εφοδιάζεται με έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης 2.0 λίτρων που αποδίδει 245 ίππους και 385 Nm ροπής. Αυτές οι προδιαγραφές το καθιστούν σημαντικά πιο ισχυρό σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, ξεπερνώντας το αντίπαλο Tank 300 τουλάχιστον στα χαρτιά. Η ισχύς μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς αποκλειστικά μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων με τη βοήθεια συστήματος 4WD.

Οι προπωλήσεις του BAIC BJ40 στην Κίνα θα ξεκινήσουν στις 25 Αυγούστου, όταν το SUV θα κάνει τη δημόσια πρεμιέρα του στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Chengdu. Η τιμολόγηση δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί, αλλά πληροφορίες εκ Κίνας, αναμένουν ότι θα είναι κάπου μεταξύ 200.000-300.000 γουάν (25.438-38.157 ευρώ). Μένει να δούμε αν το νέο BAIC BJ40 θα ακολουθήσει το παράδειγμα του προκατόχου του και θα πωληθεί σε εξαγωγικές αγορές όπως η Ιταλία με το σήμα Ickx.

Get it on Google Play Download on the App Store