Επετειακή Alpina B3 ξεπούλησε πριν παρουσιαστεί

Η Alpina βρίσκεται μαζί μας από το 1965, επεκτείνοντας τις δραστηριότητες και φτιάχνοντας το όνομά της στα 70’s. Τότε άρχισε να γίνεται παγκοσμίως γνωστή για τις αγωνιστικές επιτυχίες των BMW που ετοίμαζε, αρχίζοντας να βλέπει τον ορίζοντα ως αυτόνομος κατασκευαστής, όχι απλά βελτιωτής. Από τα μέσα της δεκαετίας του 70 ξεκίνησε να ανοίγει τα δικά της καταστήματα, με πρωταγωνιστή την A4/3 και εν συνεχεία την B6 2.8 της κεντρικής φώτο. Με αυτή την 3άρα έκανε «σεφτέ» στη Νότιο Αφρική το 1973, για να γιορτάσει φέτος 50 χρόνια παρουσίας εκεί.

Οι εορτασμοί δεν θα μπορούσαν παρά να περιλαμβάνουν μια ειδική, επετειακή έκδοση. Η Alpina B3 50 Years of BMW South Africa Edition είναι η τούρτα με τα 50 κεράκια, ντυμένη στο Alpina Green II χρώμα και φορώντας τις κλασικότατες πολυάκτινες ζάντες του Γερμανού κατασκευαστή, σε διάσταση 20 ιντσών. Στο πλάι διακρίνουμε τα ρετρό αυτοκόλλητα, που συνεχίζουν αυτούσια από τα 70’s και τα 80’s μέχρι σήμερα, ενώ χαμηλά στον εμπρός προφυλακτήρα δεν θα μπορούσε να λείπει το «Alpina».

Στο εσωτερικό συναντάμε μαύρες δερμάτινες επενδύσεις, συνδυασμό αλουμινίου-ανθρακονημάτων σε κεντρική κονσόλα, ταμπλό και πόρτες, συνοδεία ραφών που εναλλάσσουν το λευκό με το πράσινο. Με άλλα λόγια, τα χρώματα με τα οποία έκανε τα πρώτα της αγωνιστικά βήματα η Alpina, πριν καθιερωθούν το βαθύ μπλε και το πράσινο στη γκάμα της. Στα προσκέφαλα είναι κεντημένα εμβλήματα στα χρώματα της σημαίας της Νοτίου Αφρικής, ενώ στη βάση του επιλογέα διακρίνουμε την πλακέτα με τον αριθμό παραγωγής.

Όπως βλέπουμε, μόλις 5 B3 50 Years of BMW South Africa Edition θα κυκλοφορήσουν. Όλες έχουν ήδη πουληθεί, πριν καν παρουσιαστεί επίσημα το αυτοκίνητο, παρά την αρκετά υψηλή τιμή των 2.960.341 ραντ (148.425 ευρώ). Κάτω από το καπό φωλιάζει ο 3.0λιτρος εν σειρά εξακύλινδρος twinturbo, με απόδοση 500 ίππους στις 5.000-7.000 σ.α.λ. και 730 Nm στις 3.000-4.250 σ.α.λ., έχοντας ένα 8άρι αυτόματο να μεταφέρει την ισχύ σε όλους τους τροχούς. Από πλευράς επιδόσεων, τέλος, το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 3,6 δλ. και η τελική φτάνει τα 305 χλμ./ώρα.

Get it on Google Play Download on the App Store