Στις 5 Νοεμβρίου του 1921 η εταιρεία Daimler-Motoren-Gesellschaft υπέβαλε αίτηση για το πρώτο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που αφορούσε το σήμα της. Ένα σήμα που ακόμα και τώρα, 100 χρόνια μετά εξακολουθεί να είναι από τα πλέον αναγνωρίσιμα στον πλανήτη.
Το σήμα της Mercedes, ένα αστέρι μέσα σε έναν κύκλο, έκλεισε αισίως τα 100 χρόνια του. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε στο καπάκι για το σύστημα ψύξης και σύντομα επεκτάθηκε και σε άλλα μέρη των επιβατικών και επαγγελματικών οχημάτων της εταιρείας. Η χρήση του τριάκτινου αστεριού ξεκινάει από το 1909, μετά το θάνατο του Gottlieb Daimler το 1900, όταν οι γιοι του θυμήθηκαν πώς ο ιδρυτής της μάρκας είχε προσθέσει ένα αστέρι σε μια καρτ ποστάλ που έδειχνε το σπίτι της οικογένειας χρόνια πριν. Οι γιοι του λάτρεψαν την ιδέα να χρησιμοποιήσουν το αστέρι ως το νέο τους σήμα, γιατί θεώρησαν πως αποτύπωνε με τον καλύτερο τρόπο το όραμα του πατέρα τους για την μηχανοκίνηση «στη γη, στο νερό και στον αέρα». Η πρώτη αίτηση για την κατοχύρωση του σήματος υλοποιήθηκε στις 24 Ιουνίου το 1909 που περιλάμβανε το αστέρι, αλλά χωρίς το δαχτυλίδι που το περιβάλλει.
Ωστόσο στις 6 Αυγούστου 1909, η Benz & Cie, η οποία τότε ήταν ανταγωνιστής της Daimler, υπέβαλε αίτηση για το δικό της έμβλημα. Αυτό περιλάμβανε το όνομα Benz και γύρω, γύρω είχε ένα δάφνινο στεφάνι, που αντικατόπτριζε τις πολλές νίκες της μάρκας στα μηχανοκίνητα αθλήματα. Όταν οι δυο εταιρείες συγχωνεύτηκαν το 1924, τα λογότυπα συνδυάστηκαν κι έτσι το στεφάνι από δάφνες πλαισίωσε το αστέρι της Mercedes. Ως μέρος της συγχώνευσης, η Daimler επέλεξε να χρησιμοποιήσει το όνομα Mercedes, το οποίο υιοθέτησε πρώτα ο Αυστριακός επιχειρηματίας και επενδυτής Emil Jellinek, ο οποίος «έτρεξε» με οχήματα Daimler, με το όνομα Mercedes να το χρησιμοποιεί προς τιμή της κόρης του. Πέρα από το γνώριμο αστέρι, η Daimler κατοχύρωσε κι ένα ακόμα λογότυπο. Ένα αστέρι με τέσσερις ακτίνες, το οποίο δεν είχε χρησιμοποιήσει έως και το 1989. Εκείνη τη χρονιά, ιδρύθηκε η εταιρεία που αργότερα έγινε γνωστή ως Daimler-Chrysler Aerospace και χρησιμοποίησε αυτό το αστέρι ως λογότυπο.