Ξεχειλίζει τεχνολογία το εσωτερικό του νέου VW Tiguan

Με μια μέρα καθυστέρηση μάς έδωσε η VW φωτογραφίες από το εσωτερικό του νέου Tiguan, μετά τις πρώτες επίσημες εικόνες του επερχόμενου C-SUV. Εδώ μάλιστα δεν έχουμε καμουφλάζ, όπως στο αμάξωμα, απολαμβάνοντας σε όλο της το τεχνολογικό μεγαλείο την καμπίνα του Tiguan MK2.

Πρώτο και κυριότερο στοιχείο που τραβάει τα βλέμματα, η μεγάλη οθόνη αφής των 15 ιντσών στην κορυφή του ταμπλό. Μεταφερμένη σχεδόν αυτούσια από το ηλεκτρικό ID.7, συνοδεύεται από ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25 ιντσών στα αριστερά και μια φάσα στο ταμπλό εκ δεξιών που θυμίζει, αλλά δεν είναι οθόνη μπροστά από το συνοδηγό. Η ίδια επένδυση απαντάται και στο πάνω μέρος των θυρών, ενώ παρατηρούμε την ελάχιστη παρουσία φυσικών διακοπτών στην κεντρική κονσόλα. Από όσο μπορούμε να διακρίνουμε πλήκτρα αφής αναλαμβάνουν τον έλεγχο των επιμέρους λειτουργιών, με το περιστροφικό χειριστήριο στη βάση να φροντίζει για την περιήγηση στο μενού. Ο επιλογέας του κιβωτίου έχει μετακομίσει στην κολώνα του τιμονιού, όπως στα μοντέλα ID., προς βελτίωση των χώρων και της πρακτικότητας.

 

H VW εξάλλου υπόσχεται έξτρα ευρυχωρία στο νέο Tiguan, καθώς οδηγός-συνοδηγός έχουν στη διάθεσή τους 9 χλστ. έξτρα αέρα για το κεφάλι, την ώρα που οι πίσω επιβάτες απολαμβάνουν 10 χλστ. επιπλέον στην ίδια μέτρηση. Ακόμα πιο ωφελημένο το πορτμπαγκάζ, που κερδίζει 33 λίτρα και φτάνει πλέον τα 648 λίτρα. Η οθόνη των 15 ιντσών αφορά τις πλουσιότερες εκδόσεις, με τις βασικές να έχουν μόνιτορ 12,9 ιντσών.

Στα μηχανικά μέρη συναντάμε την πλατφόρμα MQB Evo και πληροφορίες μόνο για τα plug-in υβριδικά σύνολα. Το Tiguan eHybrid θα ποικίλει από τα 204 στα 270 άλογα, με τη μέγιστη ηλεκτρική αυτονομία να ανέρχεται στα 120 χιλιόμετρα. Οι Γερμανοί ωστόσο επιβεβαιώνουν πως θα προσφέρονται κινητήρες βενζίνης και ντίζελ, οπότε οι TSI και TDI δεδομένα θα συνεχίσουν για ακόμα μια γενιά. Περισσότερες λεπτομέρειες θα μαθαίνουμε όσο περνάει το καλοκαίρι, μέσα στο οποίο αναμένουμε το ντεμπούτο του Tiguan MK2.

Get it on Google Play Download on the App Store