Το αγροτικό VW που δεν είναι «αγροτικό»

Ακούγοντας για αγροτικό VW, το πρώτο μοντέλο που έρχεται στο μυαλό είναι το Amarok. Οι παλιότεροι μπορεί να ανασύρουν μνήμες και από κανένα Taro (Hilux με τα σήματα της «ΦαουΒε»), αλλά το πιθανότερο σενάριο θέλει πλάνα από Amarok. Ποιος να το περίμενε ότι το Polo θα μπορούσε να υποστηρίξει έναν τέτοιο τίτλο, με κάθε επισημότητα κιόλας.

Το Polo Robust που βλέπουμε στις φωτογραφίες αποτελεί την τελευταία προσθήκη στη γκάμα της VW Βραζιλίας. Μια έκδοση που, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία, «σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε με βάση τις ανάγκες πελατών από τον κλάδο των αγροτοκαλλιεργειών». Το Robust, δηλαδή, είναι ένα Polo για όσους κινούνται συχνά εκτός δρόμου, όπως πχ όσοι εργάζονται σε χωράφια. Για το λόγο αυτό η ανάρτηση έχει ψηλώσει, ποδιές έχουν πάρει θέση στα ευαίσθητα σημεία του πατώματος, τα τάσια έχουν ειδική αντιχαρακτική επίστρωση και τα καθίσματα στο εσωτερικό επένδυση που πλένεται εύκολα. Στο ίδιο μήκος κύματος τα λαστιχένια πατάκια, καθώς τα λασπωμένα παπούτσια είναι το πρώτο που κάνει χάλια την καμπίνα ενός αυτοκινήτου, αγροτικού ή μη.

Το αυτοκίνητο εννοείται πως δεν προσφέρεται για μεταφορές φορτίων, τόσο λόγω διαμόρφωσης εσωτερικού όσο και κινητήρα. Την κίνηση του Polo Robust αναλαμβάνει ο ατμοσφαιρικός τρικύλινδρος MPI των 84 ίππων και 101 Nm, που τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς μέσω 5τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου. Επιδόσεις δεν ανακοινώνονται, αλλά λογικά δεν διαφέρουν από τα 15,5 δλ. για το 0-100 χλμ./ώρα και τα 171 χλμ./ώρα τελικής του κανονικού Polo με τον ίδιο κινητήρα.

Get it on Google Play Download on the App Store