Πιο άνετο από ποτέ το νέο VW Passat

To Passat ανέκαθεν αποτελούσε ένα σημαντικό μοντέλο για την VW. Τα 50 χρόνια ιστορίας του και οι περισσότερες από 30 εκατομμύρια πωλήσεις δεν χωρούν αμφισβήτηση. Τον Αύγουστο του 2023 η Γερμανική εταιρεία θα αποκαλύψει το νέο Passat Variant, ενώ το λανσάρισμά του θα ξεκινήσει στις αρχές του 2024. Η ένατη γενιά Passat έρχεται μεγαλύτερη, πιο άνετη και πιο ποιοτική. Υπόσχεται μεγαλύτερη άνεση στα ταξίδια με τα νέα ergoActive καθίσματα, τη νέα καμπίνα και το νέο σύστημα infotainment. Στα πλαίσια της εποχής, θα προσφέρονται και plug-in υβριδικές εκδόσεις ικανές να καλύψουν αποστάσεις έως 100 χιλιομέτρων με μόνο ρεύμα.

Νέο εσωτερικό με πολύ μεγάλη κεντρική οθόνη

Το επερχόμενο Passat μπορεί να είναι καμουφλαρισμένο εξωτερικά, όμως το εσωτερικό του φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η VW. Κυρίαρχο στοιχείο αποτελεί η μεγάλη κεντρική διαισθητική οθόνη, που θα ξεκινάει από τις 12,9 ίντσες και θα φτάνει ακόμα και τις 15 ίντσες ανάλογα με τον εξοπλισμό. Κάτω από αυτή υπάρχουν διακόπτες αφής για τη ρύθμιση του ήχου και τον κλιματισμό. Η πρακτικότητα όμως δεν σταματά εδώ. Στο πολυλειτουργικό τιμόνι ενσωματώνονται πλήκτρα που καθιστούν τον χειρισμό του αυτοκινήτου ακόμα πιο εύκολο, ενώ προαιρετικά υπάρχει η δυνατότητα head up display για ακόμα περισσότερες πληροφορίες μπροστά από τον οδηγό.

Το κατά 14 εκατοστά μεγαλύτερο Passat Variant υπόσχεται ακόμα πιο τεράστιους χώρους για τους πίσω επιβάτες (5 εκατοστά επιπλέον για τα πόδια τους). Ο χώρος αποσκευών είναι αυξημένος κατά 40 λίτρα, φτάνει τα 690 λίτρα! Αν για κάποιο λόγο δεν είναι επαρκής για τις μεταφορικές ανάγκες, ρίχνοντας τα πίσω καθίσματα δημιουργείται ένας τεράστιος χώρος 1.920 λίτρων! Παράλληλα, η προσεκτικά μελετημένη ηχομόνωση και τα εξαιρετικής ποιότητας υλικά ανεβάζουν την άνεση σε κορυφαία επίπεδα.

Έμφαση και στην οδική συμπεριφορά

Η αυξημένη ακαμψία, η ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω, η νέα ηλεκτρομηχανική διάταξη διεύθυνσης, καθώς επίσης και το μεγαλύτερο μεταξόνιο επιδρούν θετικά στην οδηγική συμπεριφορά και αίσθηση του νέου Passat Variant. Το προαιρετικό σύστημα DCC Pro με την προσαρμοζόμενη ανάρτηση είναι ακόμη μια νέα καινοτομία του Passat. Πρόκειται για ένα σύστημα με δύο βαλβίδες, το οποίο λαμβάνοντας πληροφορίες από το τιμόνι, το φρενάρισμα και την επιφάνεια του δρόμου δίνει ιδανική πρόσφυση σε κάθε τροχό, ρυθμίζοντας ταχύτατα τα αμορτισέρ. Έτσι επιτυγχάνεται ιδανική ισορροπία ανάμεσα στην άνετη και σπορ οδήγηση. Το Vehicle Dynamics Manager είναι μέρος του βασικού εξοπλισμού. Εντός αυτού περιλαμβάνεται το σύστημα MQB, που εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο Golf GTI. Τα ηλεκτρονικά συστήματα δυναμικής συμπεριφοράς όπως το ηλεκτρονικό μπλοκέ διαφορικό, ελέγχονται από το σύστημα με αποτέλεσμα η οδηγική εμπειρία να είναι πιο ευχάριστη, ευέλικτη και ακριβής.

Φωτισμός στα 500 μέτρα!

Οι πλουσιότερες εκδόσεις του νέου VW Passat Variant θα μπορούν να εξοπλιστούν με τους νέας γενιάς IQ. LIGHT LED matrix προβολείς. Αυτοί είναι πιο επίπεδοι σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ενώ η μεγάλη σκάλα μπορεί να φτάσει εμβέλεια έως και 500 μέτρα. Στο πίσω μέρος τα φώτα ενώνονται με μια εντυπωσιακή και γνώριμη για την VW οριζόντια LED μπάρα.

Κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και εξηλεκτρισμένοι

Οι υποψήφιοι αγοραστές θα έχουν πολλές δυνατότητες επιλογής σε κινητήρες όλων των ειδών. Μηχανικά σύνολα πετρελαίου (TDI), βενζίνης (TSI), mild hybrid βενζίνης (eTSI) και plug-in hybrid (eHybrid) θα είναι άμεσα διαθέσιμοι. Τέλος, οι κάτοχοι των PHEV μοντέλων θα έχουν στη διάθεσή τους αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία έως 100 χιλιομέτρων, ταχύτερη φόρτιση AC και στάνταρ για πρώτη φορά ταχεία φόρτιση DC.

Get it on Google Play Download on the App Store