Νέο VW California με ανέσεις πολλών αστέρων

Η Volkswagen μετρά 35 χρόνια από το 1988 που παρουσίασε για πρώτη φορά το μοντέλο California. Πρόκειται για ένα ειδικά διασκευασμένο αυτοκινούμενο τροχόσπιτο βασισμένο στο Transporter, για να προσφέρει όλες τις ανέσεις στους επιβάτες του. Μάλιστα είναι το πιο επιτυχημένο camper van στην κατηγορία του με πωλήσεις 260.000 οχημάτων.

Τώρα η Volkswagen Commercial Vehicles αποκαλύπτει το πρωτότυπο αλλά πολύ κοντά στην παραγωγή νέο California Concept, εξελιγμένο πάνω στη μακριά έκδοση του Multivan που λανσαρίστηκε το 2021. Γεγονός που το καθιστά μακρύτερο από τον προκάτοχό του, το California 6.1. των 4,9 μέτρων. Για πρώτη φορά διαθέτει plug-in hybrid τεχνολογία, που σημαίνει ότι μπορεί να κινείται αμιγώς ηλεκτρικά σε διάφορα μέρη και διαδρομές, ενώ οι μπαταρίες ιόντων λιθίου στο όχημα παρέχουν σχεδόν πλήρως αυτόνομη παροχή ρεύματος 12 V.

Από τα πρώτα στοιχεία που ξεχωρίζουν, είναι η πτυσσόμενη οροφή ύψους δύο μέτρων, κατασκευασμένη από αλουμίνιο και ειδικό ύφασμα τριών στρώσεων. Φιλοξενεί υποδοχές USB-C, φωτισμό LED και κρεβάτι, για έναν τέλειο ύπνο με θέα τα αστέρια. Ο μηχανισμός της ελέγχεται από μια οθόνη τύπου tablet, από όπου παράλληλα παρέχονται διάφορες πληροφορίες για το όχημα. Όλα αυτά μπορούν επίσης να ελεγχθούν μέσω smartphone χρησιμοποιώντας την εφαρμογή «Cali on Tour» ή από το σύστημα infotainment.

Ιδιαίτερα μελετημένο μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια είναι και το εσωτερικό του California Concept. Πρακτικά συρτάρια και αποθηκευτικοί χώροι υπάρχουν πολλοί, όπως κάτω από τα μπροστινά περιστρεφόμενα καθίσματα και τα πίσω μεμονωμένα, στα ντουλάπια κουζίνας και κάτω από την επέκταση του κρεβατιού. Εξοπλίζεται ακόμα με χημική τουαλέτα, ψυγείο, τραπεζάκια, νεροχύτη, κεραμικές εστίες κ.λπ. Επιπλέον, οι δύο πλευρικές συρόμενες πόρτες με το μεγάλο άνοιγμα παρέχουν άνετη είσοδο και έξοδο και από τις δύο πλευρές του οχήματος. Πολύ χρήσιμη είναι και η αναδιπλούμενη εξωτερική τέντα, έτσι ώστε να μπορούν οι φιλοξενούμενοι να κάτσουν έξω, απολαμβάνοντας τη φύση.

Get it on Google Play Download on the App Store