Νέο επετειακό (και ακριβό) VW Golf Edition 50

Το Volkswagen Golf παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες ανανεωμένο, ενώ φέτος είναι μια πολύ σημαντική χρονιά για τη μάρκα και το μοντέλο, το οποίο γιορτάζει 50 χρόνια από το 1974 που παρουσιάστηκε. Έκτοτε έχουν πωληθεί πάνω από 37 εκατομμύρια Golf παγκοσμίως, γεγονός που το καθιστά ένα από τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα στον κόσμο. Μαζί με τις διάφορες εκδόσεις που διατίθεται το ανανεωμένο Golf, η Volkswagen δεν θα μπορούσε παρά να λανσάρει και την ειδική έκδοση Golf Edition 50.

Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το Golf στο επίπεδο εξοπλισμού Style, ωστόσο προστέθηκαν διάφορα μοναδικά αξεσουάρ και χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν τον μισό αιώνα ζωής του μικρομεσαίου best seller. Εξωτερικά, η πιο άμεσα ορατή ειδοποιός διαφορά είναι το τρισδιάστατο νίκελ λογότυπο «50» που είναι τοποθετημένο στις μεσαίες μαύρες κολόνες, συνοδευόμενο με το «Volkswagen» από κάτω. Επιπλέον φέρει ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών «Leeds», φιμέ πίσω παράθυρα και φωτιζόμενο το σήμα της VW στη μάσκα, μαζί με την LED οριζόντια μπάρα.

Στο εσωτερικό του Golf Edition 50 διακρίνονται οι μεταλλικές επενδύσεις στο εσωτερικό των μαρσπιέ με το λογότυπο «EDITION 50» και το σήμα «50» στο κάτω τμήμα του τιμονιού. Επιπρόσθετα τα πεντάλ είναι ανοξείδωτα και η οροφή μαύρη. Στον πλούσιο στάνταρ εξοπλισμό του επετειακού Golf ανήκουν εκτός άλλων το κορυφαίο infotainment «Discover» 12,9 ιντσών με πλοήγηση, συν είσοδο χωρίς κλειδί, βοηθό φωνητικών εντολών IDA με ChatGPT, συναγερμό και επιλογές προφίλ οδήγησης.

Το νέο Golf Edition 50 θα είναι διαθέσιμο με διάφορα μηχανικά σύνολα. Βασικός κινητήρας θα είναι ο 1.5 TSI 150 PS με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και τιμή Γερμανίας από 36.820 ευρώ. Αμέσως πιο πάνω τοποθετείται ο 1.5 eTSI DSG7 με τιμή από 39.610 ευρώ. Πιο μετά θα ξεκινήσει να πωλείται και το eHybrid με τον 1.4 TSI και ηλεκτροκινητήρα. Στον εξοπλισμό θα προσφέρονται προαιρετικά πανοραμική γυάλινη οροφή, τα φώτα IQ. Light matrix LED και head-up display.

Get it on Google Play Download on the App Store