Νέα και πρωταθληματικά Toyota GR Yaris WRC Edition

Η Toyota έκλεισε πριν λίγες μέρες άλλη μια σεζόν απόλυτης κυριαρχίας στο WRC, με τον πλέον εμφατικό τρόπο: ένα αυτοκρατορικό «1-2-3» στον τελευταίο αγώνα, ο οποίος ήταν και εντός έδρας, ως επιστέγασμα του τρίτου σερί νταμπλ (πρωτάθλημα Οδηγών και Κατασκευαστών) για την ίδια και δεύτερου συνεχόμενου τίτλου για τον Kalle Rovanpera. Αυτή η παντοκρατορία, και κυρίως η κατάληψη του βάθρου στο Ράλλυ Ιαπωνίας, ενέπνευσε την Toyota Γερμανίας στο λανσάρισμα της ανάλογης ειδικής έκδοσης για το GR Yaris.

Το GR Yaris WRC Special Edition, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, γιορτάζει τα πρωταθλήματα της Gazoo Racing WRT (World Rally Team) και τις 9 νίκες (σε 13 αγώνες) φέτος, κι ας μην του φαίνεται. Εμφανισιακά δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφοροποίηση με τα απλά GR Yaris που διαθέτουν το Performance Package, ενώ και μηχανικά συναντάμε τα ίδια πράγματα: τον τρικύλινδρο 1.600άρη τούρμπο στα 261 άλογα, τα Torsen διαφορικά, τις κόκκινες δαγκάνες στα φρένα, το πιο σφιχτό σετάρισμα της ανάρτησης, όλα τα «κομφόρ» ενός GR Yaris Performance Pack δηλαδή. Ούτε σηματάκια «WRC Special Edition» δεν υπάρχουν. Τότε τι το κάνει ξεχωριστό;

 

Η Gazoo Racing δηλώνει πως κάθε ένας από τους 300 τυχερούς, που θα αποκτήσουν το GR Yaris WRC S.E., έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν από τους μηχανικούς το δικό τους σετάρισμα ανάρτησης. Περαιτέρω πληροφορίες δεν αναφέρονται, πέρα από ότι «η εξατομικευμένη προετοιμασία του στησίματος αξιοποιεί την τεράστια τεχνογνωσία της αγωνιστικής ομάδας, στο να πηγαίνει ένα αυτοκίνητο ταχύτερα». Τι σημαίνει αυτό, μόνο οι ίδιοι γνωρίζουν.

Αντίθετα, μια χαρά ανακοινώνεται η τιμή και διαθεσιμότητα του μοντέλου. Καταρχάς είναι διαθέσιμο μόνο στη Γερμανία, με τιμή εκκίνησης τις 42.490 ευρώαύξηση σχεδόν 9.000 ευρώ συγκριτικά με το απλό GR Yaris, που ξεκινά από τις 34.000 ευρώ! Δεύτερον, ακόμα και να έχεις τα χρήματα να το αγοράσεις, δεν μπορείς να πας στην αντιπροσωπεία και να το παραγγείλεις. Κάνεις online αίτηση και αν είσαι τυχερός, επιλέγεσαι με άλλους 299 για να το αποκτήσεις (αποκλειστικά σε κόκκινο ή λευκό χρώμα).

Get it on Google Play Download on the App Store