Ισχυρότερο Toyota Hilux GR Sport αλά Dakar

Τα pickup στις πιο σκληροτράχηλες εκδόσεις τους ανέκαθεν συγκέντρωναν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί εκτός από το ότι είναι πιο θηριώδη σε εμφάνιση, διαθέτουν και ακόμα μεγαλύτερες εκτός δρόμου ικανότητες. Χαρακτηριστικά που ισχύουν για το νέο Toyota Hilux GR Sport, το οποίο είναι εμπνευσμένο από το Dakar, έχει περισσότερη ισχύ, πιο off road εμφάνιση και πολλές αλλαγές στις αναρτήσεις. Το συγκεκριμένο παρουσιάστηκε στην Αυστραλία, όπου τα pickup οχήματα είναι δημοφιλή και πολλά περισσότερα σε αριθμό μοντέλων συγκριτικά με την Ευρώπη.

Το μήκους 5.320 χλστ., πλάτους 2.020 χλστ., ύψους 1.880 χλστ. και με μεταξόνιο 3.085 χλστ. αμάξωμα του «αυστραλιανού» Toyota Hilux GR Sport ξεχωρίζει για τις μαύρες προσθήκες στα φτερά, τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, τη μαύρη ματ μάσκα και την ασημί ποδιά. Διαθέτει επίσης λογότυπα GR Sport, σκαλοπάτια, προστασία κινητήρα και νέες ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με χωμάτινα ελαστικά.

Στο εσωτερικό με τον σκουρόχρωμο διάκοσμο ξεχωρίζουν τα σπορ μεταλλικά πεντάλ, οι κόκκινες ζώνες ασφαλείας και το σπορ τιμόνι. Φυσικά και εντός του Hilux GR Sport υπάρχουν λογότυπα GR Sport, όπως είναι στο τιμόνι και στα προσκέφαλα.

Ο ενισχυμένος πετρελαιοκινητήρας των 2.755 κ.εκ. αποδίδει 224 ίππους στις 3.000 σ.α.λ. και 550 Nm ροπής στις 2.800 σ.α.λ., ισχύς υψηλότερη κατά 10%, χάρη στον αναθεωρημένο έλεγχο του turbo και ψεκασμού του καυσίμου. Σε συνδυασμό με την πιο σπορ ρύθμιση για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων, το Hilux GR Sport παρέχει καλύτερη επιτάχυνση σε όλες τις συνθήκες. Πληροφοριακά, στο Ευρωπαϊκό Hilux GR Sport, o 2.8 D-4D αποδίδει 204 ίππους και 500 Nm ροπής.

Για βελτίωση της οδική συμπεριφοράς, οι μηχανικοί της Toyota πρόσθεσαν φάρδυναν τα μετατρόχια κατά 140 χλστ. εμπρός και 155 χλστ. πίσω. Παράλληλα επανασχεδίασαν τα ψαλίδια της εμπρός ανάρτησης και ενίσχυσαν τον πίσω άξονα, προκειμένου να αντέξουν σε πιο απαιτητικές καταστάσεις οδήγησης. Αλλαγμένα είναι και τα αμορτισέρ μονού σωλήνα με μεγαλύτερη δύναμη απόσβεσης και ικανότητα απαγωγής θερμότητας. Συνδυάζονται με πιο σφιχτά ελατήρια, για μείωση των κλίσεων στις στροφές και πιο άμεση απόκριση στο τιμόνι. Το όλο πακέτο συμπληρώνουν τα μεγαλύτερα δισκόφρενα εμπρός με τις κόκκινες δαγκάνες.

Get it on Google Play Download on the App Store