Φρέσκα ένσημα για το 20χρονο Toyota Hiace

Το Toyota Hiace είναι ένας από τους κυριότερους πυλώνες στις μετακινήσεις των ελεύθερων επαγγελματιών. Από οπωροπώλες και καθαριστήρια χαλιών μέχρι οποιοδήποτε επάγγελμα που χρειάζεται μεταφορά προϊόντων, ό,τι κι αν σκεφτείς, ένα Toyota Hiace ή ένα Ford Transit θα βρίσκεται «πρώτη μούρη». Η τελευταία γενιά του ιαπωνικού van παρουσιάστηκε το 2019, ωστόσο η προηγούμενη συνεχίζει ακόμα να διατίθεται κανονικά σε κάποιες αγορές. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά ανανεώνεται κιόλας.

To Η200 παρουσιάστηκε το 2004 και οδεύει ακάθεκτη για το 20ο έτος κυκλοφορίας στην Ιαπωνία, λαμβάνοντας πριν λίγες μέρες μια σειρά από αισθητικές και τεχνολογικές αναβαθμίσεις. Για το πρώτο σκέλος φροντίζει το Earth Color Package, που αποτελείται από το μπεζ χρώμα του αμαξώματος, τις ζάντες αλουμινίου, το χρωμιωμένο φινίρισμα σε καθρέπτες-χειρολαβές, αλλά και τη μαύρη ματ μάσκα. Το συγκεκριμένο πακέτο, όμως, διατίθεται μόνο στην κορυφαία έκδοση Super GL, με τον ντίζελ 2.8 D-4D των 204 ίππων. Οι υπόλοιπες εκδόσεις δεν φέρουν την παραμικρή διαφοροποίηση στην εμφάνιση, οπότε μιλάμε για μερικό facelift.

Αντίθετα, περισσότερα πράγματα αλλάζουν στην καμπίνα. Πρώτα από όλα είναι στάνταρ στις επιβατικές εκδόσεις η οθόνη αφής και το σύστημα πολυμέσων. Στο ίδιο τεχνολογικό μήκος κύματος τοποθετείται η προσφορά του ITS (Intelligent Transportation System) Connect στο βασικό εξοπλισμό, που συμβάλλει στη μείωση των χρόνων μεταφοράς έκτακτης ανάγκης και στην πρόληψη των ατυχημάτων μεταδίδοντας σήματα στην υποδομή και τα κοντινά οχήματα. Το ίδιο ισχύει και για τη σουίτα ασφαλείας Toyota Safety Sense, η οποία πάντως περιορίζεται στα βασικά επικουρικά συστήματα, όπως το αυτόματο φρενάρισμα, η προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας και η αυτόματη ρύθμιση της μεγάλης σκάλας των φώτων.

Στα μηχανικά μέρη συνεχίζουν αμετάβλητοι οι δυο κινητήρες βενζίνης (2.0 και 2.7 λίτρων, ατμοσφαιρικοί και τετρακύλινδροι, 136 και 160 ίππων αντίστοιχα) και ο 2.8 λτ. ντίζελ, σε συνεργασία με 5άρι χειροκίνητο ή 6άρι αυτόματο κιβώτιο και εκδόσεις με κίνηση είτε στους πίσω, είτε σε όλους τους τροχούς. Οι τιμές, τέλος, ξεκινούν από τα 2.439.500 γεν (22.861 ευρώ) και φτάνουν μέχρι τα 12.017.000 γεν (75.556 ευρώ), για το φουλ εξοπλισμένο ασθενοφόρο.

Get it on Google Play Download on the App Store