Επετειακή Toyota Supra με μοναδική φορεσιά

Βελτιώνονται τα βελτιωμένα; Αν πρόκειται για εργοστασιακές πινελιές σε ειδικές εκδόσεις, πολύ εύκολα. Η Toyota Γερμανίας πήρε μια GR Supra GT4 100th Edition Tribute, εμπνεύστηκε από την αγωνιστική GT4 Edition 100 και την έντυσε με μια μοναδική φορεσιά, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στην έκθεση tuning του Έσεν.

Η Supra Concept «πατάει» οπτικά στην GT4, δανειζόμενη τις πολυάκτινες 18άρες ζάντες (χρυσαφί αντί μαύρες εδώ), το splitter στον εμπρός προφυλακτήρα, τα sideskirts και τον διαχύτη από την αγωνιστική. Για την ακρίβεια τα πάντα εξωτερικά, συν το Plasma Orange χρώμα, εκτός από την τεράστια ρυθμιζόμενη αεροτομή (εδώ ένα μικρότερο φιξ σπόιλερ). Εκεί που η φτιαγμένη Supra αποκτά το δικό της χαρακτήρα, είναι μέσω των μαύρων και χρυσαφί μεμβρανών που τοποθετούνται στο αμάξωμα, χαρίζοντάς της μια πρώτης τάξεως racing απόχρωση – και πολύ όμορφη μάλιστα, θυμίζοντας λίγο τα χρώματα του Iron Man!

Πέρα από τον ηγέτη του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel, η GT4 Tribute υιοθετεί και άλλα «εξωσχολικά» στοιχεία. Η αεροτομή, για παράδειγμα, προέρχεται από την AC Schnitzer, όπως και αρκετά κομμάτια του εσωτερικού (πεντάλ, suede επενδύσεις). Κάτι που δεν λες και αταίριαστο, καθώς -ως γνωστό- η Supra είναι όλη BMW από κάτω.

Στα μηχανικά μέρη δεν αναφέρονται λεπτομέρειες, αλλά λογικά όπως η κανονική GT4 Edition 100th Edition Tribute έτσι και το πρωτότυπο έχει τον 3.0λιτρο biturbo εξακύλινδρο εν σειρά στο μηχανοστάσιο, με απόδοση 340 ίππων και 500 Nm ροπής. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 6τάχυτου χειροκίνητου κιβωτίου, εξασφαλίζοντας 0-100 χλμ./ώρα σε 4,6 δλ. και ηλεκτρονικά περιοριζόμενη τελική 250 χλμ./ώρα. Τιμή για το «κοστούμι» δεν αναφέρεται, αλλά δεδομένου ότι η 100th Edition Tribute ξεκινά στη Γερμανία από τις 68.900 ευρώ εδώ έχουμε να κάνουμε με αρκετά παραπάνω από 70.000 ευρώ.

Get it on Google Play Download on the App Store