Το νέο Skoda Scala μας κλείνει το Matrix LED μάτι

Τα teaser και οι πληροφορίες για τα νέα Scala και Kamiq συνεχίζονται από τη Skoda, με τους Τσέχους να μας ενημερώνουν σήμερα για τη Matrix LED τεχνολογία των προβολέων που διαθέτουν τα επερχόμενα μοντέλα τους.

Τα νέα Scala και Kamiq θα διαθέτουν στον προαιρετικό εξοπλισμό τα Matrix LED φωτιστικά σώματα, που μέχρι πρότινος αποτελούσε προνόμιο των μεγαλύτερων Karoq, Octavia, Kodiaq, Enyaq και Superb (στα περισσότερα επίσης έξτρα). Τα LED ημέρας εμφανίζονται σημαντικά αναδιαμορφωμένα, πλαισιώνοντας ουσιαστικά τους κυρίως προβολείς και φρεσκάροντας τη σχεδιαστική ταυτότητα του μικρομεσαίου χάτσμπακ. Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο Kamiq, που γίνεται σαφώς πιο επιθετικό σε σχέση με πριν. Ακόμα πιο αιχμηρά τα λεπτά LED ημέρας, φαρδύτερη μάσκα, διαγώνιες εισαγωγές αέρα και εντυπωσιακή προστατευτική ποδιά στον προφυλακτήρα αναβαθμίζουν οπτικά το B-SUV από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ.

nea skoda kamiq scala

Εικόνα από το εσωτερικό δεν δημοσιεύεται ακόμα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, νέα γραφικά τόσο για αυτή όσο και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit, περισσότερες επιλογές στις επενδύσεις και ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό άνεσης/ασφάλειας.

Ούτε για τα μηχανικά μέρη έχουμε ενημέρωση, αλλά εκεί ούτως ή άλλως δεν αναμένουμε αλλαγές. Οι 1.0 TSI και 1.5 TSI θα συνεχίσουν να δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς, με 95/115 και 150 ίππους αντίστοιχα. Οι επιλογές στα συστήματα μετάδοσης θα μείνουν αμετάβλητες, όπερ εστί 5άρι χειροκίνητο για τον 1.0 TSI 95 PS, 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη για τον 1.0 TSI 115 PS και ίσως το μηχανικό κιβώτιο για τον 1.5 TSI. Λέμε «ίσως» γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κορυφαίο σύνολο, να συνδυάζεται μόνο με το DSG. Δεν έμεινε πολύ για το επίσημο λανσάρισμα των νέων Kamiq και Scala, δυο εβδομάδες όλες κι όλες (1η Αυγούστου).

Get it on Google Play Download on the App Store