Τα νέα Skoda Kodiaq & Superb σε ζέστη-κρύο (+video)

Τα νέα Skoda Kodiaq και Superb είναι πανέτοιμα για το επίσημο ντεμπούτο τους, καθώς ολοκλήρωσαν τις δοκιμές τους. Δοκιμές που έγιναν στις πολικές θερμοκρασίες της Αρκτικής, αλλά και τις ερήμους της Αριζόνα.

Η εξέλιξη των νέων Skoda βέβαια είχε ξεκινήσει από πολύ νωρίτερα. Οι δοκιμές των Τσέχων αρχίζουν 4 χρόνια πριν το προγραμματισμένο λανσάρισμα, με προσομοιώσεις στους υπολογιστές. Δυο χρόνια πριν την πρεμιέρα, τα πρωτότυπα παίρνουν τους δρόμους και «χτενίζουν» πάσης φύσεως τερέν, θερμοκρασίες και συνθήκες. Τα νέα Kodiaq και Superb βρέθηκαν σε μέρη με θερμοκρασίες από -30 έως +50 βαθμούς Κελσίου, συμπληρώνοντας πάνω από 1 εκατομμύριο βάναυσα και επίπονα χιλιόμετρα, σε μια διαδικασία προσομοίωσης/συμπύκνωσης 40 ετών κυκλοφορίας! Για τη διασφάλιση πλήρους κλίμακας αποτελεσμάτων, ο 40ετής αυτός κύκλος ζωής αναλύεται επίσης στο εργαστήριο και επιπλέον κύκλους δοκιμών.

Τα δυο νέα μοντέλα ταξίδεψαν από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ στον Αρτικό Κύκλο, τις Αυστριακές Άλπεις, την Ισπανία, την Αφρική και την Αριζόνα, βοηθώντας τους μηχανικούς της Skoda στη βελτιστοποίηση της συμπεριφοράς των plug-in υβριδικών μονάδων. Τα βουνά της Αυστρίας λειτούργησαν ως «κρησάρα» για την απόδοση και αντοχή των φρένων, ενώ τα χιόνια και το ψύχος έκαναν το ίδιο στην αξιολόγηση της επίδραση του χιονιού στο αμάξωμα, αλλά και τις επιπτώσεις από την εισροή του στο χώρο του κινητήρα και στις εισαγωγές αέρα. Αντίστοιχα, η ζέστη και η σκόνη της ερήμου τεστάρουν τα πάντα στα υψηλά επίπεδα του θερμόμετρου. 

Τόσο το Kodiaq MK2 όσο και το Superb MK4 θα προσφέρονται με πληρέστατη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει ήπιους υβριδικούς βενζίνης και ντίζελ μαζί με δυο plug-in υβριδικές επιλογές. Η «βεντάλια» των συνόλων εκτείνεται από τους 1.5 και 2.0 TSI, στον 2.0 ΤDI, μέχρι τον PHEV συνδυασμό 1.5 TSI-ηλεκτροκινητήρα, σε αποδόσεις από 150 μέχρι 265 ίππους.

Get it on Google Play Download on the App Store