Οι σχεδιαστές της Skoda δείχνουν τη νέα Octavia

Καλά τα renderings και οι παρουσιάσεις με καμουφλάζ, καλύτερα τα σκίτσα των ανθρώπων που σχεδίασαν τη νέα Skoda Octavia. Οι Τσέχοι έδωσαν στη δημοσιότητα τις εικόνες από τα σχεδιαστήριά τους, δίνοντας μια πολύ δυνατή γεύση από την εμφάνιση της επερχόμενης Octavia MK5 που αναμένεται στις 14 Φλεβάρη.

Στα επίσημα σκίτσα του μοντέλου, φαίνεται ξεκάθαρα ένα σχήμα γεμάτο δυναμισμό και μυώδη χαρακτηριστικά. Τα λεπτά και έντονα σφηνοειδή φωτιστικά σώματα μπροστά, ο επιθετικός προφυλακτήρας με τις αιχμηρές εισαγωγές, οι φαρδείς ώμοι, το κεκλιμένο σχήμα της τρίτης κολώνας, μαζί με το τονισμένο πίσω μέρος και τα ανάλογα διαρρυθμισμένα φανάρια συνθέτουν μια από τις πιο δυναμικές σιλουέτες που έχουμε δει σε Skoda. Βέβαια μην ξεχνάμε πως πρόκειται για σκίτσα, οπότε το τελικό προϊόν σίγουρα θα είναι μετριασμένο, όμως και μόνο το γεγονός πως οι Τσέχοι είχαν αυτή τη μορφή κατά νου για το μεσαίο τους, λέει πολλά για την κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν.

Ήπιες διαφοροποιήσεις αναμένονται και εσωτερικά, με μικρές αλλαγές/προσθήκες στις επενδύσεις και τα στοιχεία του εξοπλισμού. Γενικότερα, πάντως, θα πρέπει να περιμένουμε αρκετές επιρροές από το νέο Superb, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

Από τη ναυαρχίδα της Skoda αναμένεται να μεταφερθεί επίσης η πληρέστατη γκάμα κινητήρων, που περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης, ντίζελ και plug-in υβριδικά. Για την κίνηση του νέου Superb φροντίζουν έξι μηχανικά σύνολα, ισχύος από 150 έως 265 ίππους. Για πρώτη φορά εφοδιάζεται και με κινητήρες ήπιας υβριδικής τεχνολογίας, όπως είναι το αρχικό μοτέρ 1.5 TSI 150 hp με 48V hybrid. Πιο πάνω τοποθετούνται οι 2.0 TSI 204 hp και 265 hp 4×4. Στους ντίζελ αρχική επιλογή αφορά τον 2.0 TDI 150 hp και κατόπιν τον 2.0 TDI 193 hp 4×4., ενώ το plug-in hybrid συνδυάζει τον 1.5 TSI και ηλεκτροκινητήρα για 204 άλογα. Ανάλογη εικόνα περιμένουμε στη νέα Octavia, αποκλειστικά με αυτόματα κιβώτια (7άρι DSG όλα, πλην του PHEV που έχει 6άρι) συν την crossover έκδοση Scout για το Combi.

Get it on Google Play Download on the App Store