Ο εσωτερικός κόσμος των νέων Skoda Kodiaq & Superb

Εν όψει της πρεμιέρας των νέων Kodiaq και Superb, η Skoda μας δίνει αποσπασματικά στοιχεία και εικόνες από τα δυο επερχόμενα μοντέλα της. Σήμερα παίρνει σειρά το εσωτερικό, που εμφανίζεται σε αμφότερα τουλάχιστον μια κλάση πάνω από πλευράς ψηφιακότητας και πολυτέλειας.

Το τιμόνι των δυο ακτινών αποτελεί ενεργό κομμάτι της εσωτερικής σχεδιαστικής ταυτότητας των Skoda, όπως και οι αεραγωγοί κάτω από την οθόνη αφής. Στην προκειμένη μιλάμε για διάσταση που φτάνει τις 13 ίντσες, φιλοξενώντας από κάτω κανονικά πλήκτρα και χειριστήρια για το έλεγχο διαφόρων λειτουργιών, όπως το ηχοσύστημα, τα θερμαινόμενα καθίσματα, το σύστημα πλοήγησης και τα προγράμματα οδήγησης. Από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10 ιντσών, στο κέντρο του ταμπλό και μέχρι την πλευρά του συνοδηγού διακρίνουμε το μοτίβο ενός πεπλατυσμένου «X», που ντύνεται σε δέρμα (όπως και όλες οι επενδύσεις) και κρύβει ambient φωτισμό. Ο κλιματισμός απολαμβάνει τους δικούς του περιστροφικούς διακόπτες στο κάτω μέρος του ταμπλό, με τους Τσέχους να αποκαλούν Smart Dials τα φυσικά χειριστήρια στις καμπίνες των νέων Kodiaq/Superb.

Η κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει από τους δυο μεγάλους αποθηκευτικούς χώρους, αξιοποιώντας πλήρως τη μετακόμιση του επιλογέα στην κολώνα του τιμονιού. Ευρύχωρες είναι και οι τσέπες στις πόρτες, οι οποίες φιλοξενούν και την παραδοσιακή ομπρέλα στην πλευρά του οδηγού. Η ασύρματη φόρτιση smartphone και η θύρα USB-C στη βάση του κεντρικού καθρέπτη είναι στάνταρ, όπως και η χρήση βιώσιμων υλικών σε ταμπλό, πόρτες και καθίσματα.

Στα μηχανικά μέρη συνεχίζουν ακάθεκτοι οι TSI και TDI κινητήρες, με τον mild hybrid 1.5 TSI των 150 ίππων να τροφοδοτεί τους εμπρός τροχούς μέσω του 7τάχυτου DSG. Το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη είναι αποκλειστικός συνεργάτης και του 2.0 TSI των 204 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με σύστημα τετρακίνησης. Ο πετρελαιοκινητήρας των 2.0 λίτρων παράγει είτε 150 (μόνο μπροστοκίνητο) είτε 193 ίππους (μόνο τετρακίνητο), πάντα σε συνεργασία με το 7άρι DSG. Για πρώτη φορά το Kodiaq θα προσφέρεται ως plug-in υβριδικό (το Superb συνεχίζει), με τον συνδυασμό του 1.5 TSI και ενός ηλεκτροκινητήρα να δίνει συνδυαστικά 204 ίππους στα τέσσερα άκρα, μέσω 6τάχυτου DSG.

Τα δυο νέα Skoda αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους, το προσεχές φθινόπωρο.

Get it on Google Play Download on the App Store