Νέο Skoda Superb hatchback με 645 λτ. πορτ μπαγκάζ

Η Skoda αποκάλυψε πριν από λίγες μέρες το εσωτερικό του νέου Superb (μαζί με του νέου Kodiaq), ενώ μέχρι στιγμής είχε δείξει τη ναυαρχίδα της με στέισον βάγκον αμάξωμα. Αυτή τη φορά κάνει την εμφάνισή του το hatchback πάλι με καμουφλάζ, ωστόσο διακρίνεται η δυναμική του σιλουέτα.

Όπως μπορούμε να δούμε, το νέο Superb hatchback θυμίζει περισσότερο 4θυρο κουπέ ή σεντάν με μικρό πίσω καπό. Το προφίλ του είναι αρκετά χυτό προς τα πίσω και σφηνοειδές με λεπτά φωτιστικά σώματα, όπως αντίστοιχα ισχύει και για τα μπροστινά. Στο εμπρός τμήμα κυριαρχεί η μεγάλη μάσκα και το μακρύ καπό με τα έντονα νεύρα. Πρόσθετα, οι ειδικά σχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και η λεπτομερής δουλειά που έγινε στο τμήμα των επιβατών και στους εξωτερικούς καθρέπτες έχουν βελτιώσει την αεροδυναμική, με αποτέλεσμα το χαμηλό συντελεστή οπισθέλκουσας cd μόλις 0,24.

Το τέταρτης γενιάς Superb hatchback μάκρυνε κατά 43 χιλιοστά και έχει μήκος 4.912 χιλιοστά. Μεγαλύτερο είναι και το ύψος κατά 12 χιλιοστά, στα 1.481 χιλιοστά. Γεγονός που εξασφαλίζει 11 χιλιοστά περισσότερο εσωτερικό ύψος για τους εμπρός επιβάτες και +6 χιλιοστά για τους πίσω. Ίδιο παρέμεινε το πλάτος των 1.834 χιλιοστών και το μακρύ μεταξόνιο των 2.841 χιλιοστών. Άλλωστε στο πίσω κάθισμα ο αέρας για τα γόνατα περισσεύει ακόμα και για τους πιο ψηλούς επιβάτες. Όσο για το χώρο αποσκευών μεγάλωσε και άλλο κατά 20 λίτρα και τώρα φτάνει τα 645 λίτρα!

Όσον αφορά το εσωτερικό του νέου Superb διαθέτει τώρα μια ανεξάρτητη κεντρική οθόνη 13 ιντσών. Συμπληρώνεται από ένα head-up display, το πρώτο σε ναυαρχίδα της Skoda με θερμικό κινητήρα, καθώς και από τα νέα χειριστήρια Smart Dials. Πρόκειται για τρία περιστροφικά χειριστήρια κάτω από την οθόνη του infotainment, το καθένα με ψηφιακή οθόνη διαμέτρου 32 χιλιοστών. Τα Smart Dials παρέχουν γρήγορη και εύκολη πρόσβαση σε πολλές λειτουργίες του οχήματος. Η νέα κεντρική κονσόλα είναι πιο ευρύχωρη, αφού ο μοχλός ταχυτήτων βρίσκεται πλέον στην κολόνα του τιμονιού. Τα παραδοσιακά επίπεδα εξοπλισμού Active, Ambition και Style έχουν αντικατασταθεί από νέες επιλογές: Essence και Selection, που συμπληρώνονται από τις εκδόσεις Sportline και Laurin & Klement.

Στον τομέα των κινητήρων του νέου Superb hatchback, θα υπάρχει για πρώτη φορά ήπια υβριδική τεχνολογία. Στη βάση τοποθετείται ο 1.5 TSI 150 hp, συνδυασμένος με 48V hybrid και ανάκτηση ενέργειας κατά το φρενάρισμα. Πιο πάνω θα τοποθετούνται οι 2.0 TSI 204 hp και 265 hp 4×4. Στους ντίζελ βασικός θα είναι ο 2.0 TDI 150 hp και κατόπιν ο 2.0 TDI 193 hp 4×4. Για πρώτη φορά, όλοι οι κινητήρες του νέου Superb συνδυάζονται στάνταρ με το 7τάχυτο DSG κιβώτιο.

Get it on Google Play Download on the App Store