Με άγριες διαθέσεις τα νέα Skoda Kamiq και Scala

H προσοχή όλων στη Skoda έχει στραφεί στα επερχόμενα νέα Superb και Kodiaq, όμως οι Τσέχοι δεν ξεχνούν τα μικρότερα μοντέλα τους. Kamiq και Scala θα δεχτούν ένα αναζωογονητικό φρεσκάρισμα στις αρχές Αυγούστου, με τα επίσημα σχέδια να δείχνουν δυο πολύ αγριεμένα «πρόσωπα».

Η μεγαλύτερη αλλαγή εντοπίζεται στο Kamiq, που γίνεται σαφώς πιο επιθετικό σε σχέση με πριν. Ακόμα πιο αιχμηρά τα λεπτά LED ημέρας, φαρδύτερη μάσκα, διαγώνιες εισαγωγές αέρα και εντυπωσιακή προστατευτική ποδιά στον προφυλακτήρα αναβαθμίζουν οπτικά το B-SUV από το Μλάντα-Μπόλεσλαβ, ενώ πίσω συναντάμε ελαφρώς ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα και φιμέ φανάρια. Παρόμοιες παρεμβάσεις έκαναν και στο Scala οι σχεδιαστές της Skoda, με πιο δυναμικό εμπρός μέρος και ήπιες διαφοροποιήσεις πίσω. Και εδώ βρίσκουμε φαρδύτερη μάσκα, σπορ μοτίβο στον προφυλακτήρα και νέα LED ημέρας, με το πίσω μέρος να διατηρείται πιο κοντά στην εικόνα του σημερινού.

Σκίτσα από το εσωτερικό δεν δημοσιεύονται, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής για το σύστημα πολυμέσων, νέα γραφικά τόσο για αυτή όσο και τον ψηφιακό πίνακα οργάνων Virtual Cockpit, περισσότερες επιλογές στις επενδύσεις και ακόμα πιο πλούσιο εξοπλισμό άνεσης/ασφάλειας.

Ούτε για τα μηχανικά μέρη έχουμε ενημέρωση, αλλά εκεί ούτως ή άλλως δεν αναμένουμε αλλαγές. Οι 1.0 TSI και 1.5 TSI θα συνεχίσουν να δίνουν κίνηση στους εμπρός τροχούς, με 95/115 και 150 ίππους αντίστοιχα. Οι επιλογές στα συστήματα μετάδοσης θα μείνουν αμετάβλητες, όπερ εστί 5άρι χειροκίνητο για τον 1.0 TSI 95 PS, 6άρι χειροκίνητο ή 7άρι αυτόματο διπλού συμπλέκτη για τον 1.0 TSI 115 PS και ίσως το μηχανικό κιβώτιο για τον 1.5 TSI. Λέμε «ίσως» γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το κορυφαίο σύνολο, να συνδυάζεται μόνο με το DSG. Δεν έμεινε πολύ για το επίσημο λανσάρισμα των νέων Kamiq και Scala, δυο εβδομάδες όλες κι όλες (1η Αυγούστου).

Get it on Google Play Download on the App Store