Το Renault 5 επιστρέφει!

Όπως αποδεικνύεται, τα renderings που είδαμε πριν λίγες μέρες δεν ήρθαν χωρίς «φωτιά». Σήμερα επισημοποιήθηκε η επιστροφή του εμβληματικού R5 από την Renault, ως ηλεκτρικό!

To πρωτότυπο αντλεί επιρροές από το αρχικό μοντέλο του 1972, με την κλίση του εμπρός μέρους και το σχεδιασμό των φωτιστικών σωμάτων να παραπέμπουν ευθέως στο πρώτο R5. To ίδιο ισχύει για το έντονα κεκλιμένο πίσω μέρος και τα κάθετα φανάρια, που ενώνονται με μια λωρίδα LED. Προσέξτε την λεπτομέρεια του σήματος της Renault μέσα σε αυτή, στα δεξιά της πόρτας. Όπως ακριβώς στο αρχέγονο 5άρι! Ακόμα και το χρώμα, προέρχεται από τα 5 Turbo του Group B!

Από εκεί και πέρα έχουμε το κλασικό μοτίβο πρωτοτύπου, δηλαδή τεράστιες ζάντες και λεπτομέρειες όπως το φωτιζόμενο «Renault» εμπρός και πίσω, που δεν θα περάσουν στην έκδοση παραγωγής. Το μεγάλο νέο ωστόσο, είναι ακριβώς αυτό: θα υπάρξει έκδοση παραγωγής!

Ο πρόεδρος της γαλλικής εταιρίας, Luca de Meo, όχι απλά επιβεβαιώνει πως θα δούμε το νέο 5 στους δρόμους, αλλά και δεσμεύεται να «διατίθεται σε τιμή που θα μπορούν να το αποκτήσουν πάρα πολύς κόσμος». Το αυτοκίνητο αποτελεί μέρος του σχεδίου «Renaultution» (Renault και revolution δηλαδή), που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ανανέωση ολόκληρης της γκάμας μέχρι το 2025 και λανσάρισμα πολλών ηλεκτρικών μοντέλων. Το 5 θα είναι στον πυρήνα τους, κατά πάσα πιθανότητα αντικαθιστώντας το Twingo Electric. Το τελευταίο εφοδιάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 81 ίππων και 160 Nm ροπής, που αντλεί ενέργεια από μια μπαταρία 22 kWh. Για το 5 Electric, θεωρείται σίγουρο πως το κινητήριο σύνολο θα είναι ισχυρότερο και ενδεχομένως, με μέγιστη αυτονομία μεγαλύτερη των 250 χλμ. (σε αστική χρήση) του Twingo. Για να δούμε τι θα δούμε από το νέο Renault 5.

Get it on Google Play Download on the App Store